Diarre hos kaniner er ikke ualmindeligt, når der er tale om unger. Men selvom det ikke er ualmindeligt er det vigtigt at du reagerer hurtigt. Diarre (uformelig, vandig afføring) ses til gengæld ikke særlig ofte hos voksne kaniner.

Diarré hos kaninunger

Diarré hos kaniner kan være meget farligt, og du skal reagere på det med det samme. En af de mest almindelige årsager til pludselig død hos kaninunger er diarre, som kan opstå og slå kaninen ihjel i løbet af få timer.

Viser din kaninunge tegn på sløvhed, appetitløshed eller lind afføring, skal du få den i behandling af en kaninkyndig dyrlæge med det samme.

Find en kaninkyndig dyrlæge i dit område her

Kaninunger, der er taget for tidligt fra deres mor, har oftest ubalance i mave-tarmsystemet, hvilket for mange af dem betyder en tidlig død. Uden kaninmoderens antistoffer, korrekt PH-værdi m.m. som er i hendes mælk og som beskytter kaninungens tarme, er den meget modtagelige over for fremmede bakterier.

En af de mest almindelige årsager til diarre hos kaninunger er at de er blevet smittet med en tarmbakterie fra os mennesker. Nemlig Escherichia coli. Bakterien overføres fra mennesker til kaniner under håndteringen, da bakterien lever alle steder på os og ikke bare i vores tarme. Skal man røre ved en kaninunge, skal man derfor vaske og desinficere sine hænder grundigt.

En anden hyppig årsag til diarré hos kaninunger er Coccidiosis.
> Læs mere om Coccidiosis

Diarré hos voksne kaniner

Diarré ses sjældent hos voksne kaniner. Oftest er der tale om uspist natafføring som forveksles med diarré. Uspist natafføring er ganske almindeligt og kan skyldes fedme, stress, tandproblemer, gigt, ændring i kosten, for lavt fiberindhold i kosten eller foder med højt vandindhold m.m.

Har din voksne kanin diarre, så øg mængden af hø. Giv frisk græs, men skær ned på mængden af kraftfoder (foderpiller) og salat  og andre meget vandholdige grøntsager.

 

One thought on “Diarre hos kaniner

 1. Hej . Jeg vil høre det er vores inde kanin den har tit lort i bag i og vi vasker den tit bag i. Er der noget vi kan gøre og den lugter grimt. Det er en hun kanin teddy løvehoved. Venlig Hilsen Irene

  1. Hej. Formentlig skyldes det foderet. Hvis det lugter grimt, er det natafføringen, som kaniner producerer for at få vitaminer. Får de rigeligt med næring fra kraftfoderet, så spiser de ikke natafføringen. Prøv at skære lidt på kaninpillerne. Hvor meget hø spiser jeres kanin? Den skal spise rigtig meget af det i løbet af en dag. Hvis den ikke er så glad for hø, så sørg endelig for at udskifte det jævnligt, så det ikke ligger og bliver kedeligt.

  1. Hvad mener du med diarre? Helt flydende? I så fald skal den til dyrlægen akut. Er det bare lidt dårlig mave og har den stadig appetit, så skynd dig at samle nogle hindbær- og brombærblade. De kan hjælpe på det. Derudover skal den have masser af frisk græs. Den må heller ikke dehydrere, så se om du ikke kan få den til at drikke en masse vand, gerne iblandet lidt appelsinjuice eller lidt bananmos, så den drikker. Væske er vigtigt. Lad være med at give andre ting. Hvis du har fibreplex eller Critical Care derhjemme, er det en god idé at give dette også.

 2. Hej…
  Min kanin har meget afføring hængende bag på. Jeg opdagede det i går og vaskede og barberede, den så den ikke mere siddende. Jeg opdagede at den hav de et åbent sår på størrelse med en 2 krone. Jeg vaskede det godt og kom noget hellosan salve på. Jeg har fået et råd til vores hund om at jeg skulle bruge det til hunden. Er det godt nok til kaninen også? Hvad gør jeg forkert siden det sidder fast bagpå? Jeg måtte sidste år aflive en fordi jeg ikke havde gjort noget. Min kanin får meget frugt 1 stk om dagen og 2 gange om ugen får den et salathoved, den får også en blandet kraftfoder efter behov, hø har den også altid. Hvad gør jeg forkert?

  1. Når en kanin har afføring hængende bagpå er der tegn på, at du skal ændre noget. Det er altid et tegn på, at kaninen er syg, du fodrer forkert eller noget tredje. Der er ikke så mange informationer i din beskrivelse. Du kan evt. oprette et spørgsmål i brevkassen for mere rådgivning.

   Det letteste er at kigge på foderet først. Du giver din kanin frugt, salat, blandet kraftfoder og hø. Måske ligger forklaringen her. Det, din kanin skal have allermest af, er frisk græs (og hvis du ikke kan få fat i det, så frisk hø – frisk hø er hø, der dufter dejligt, ikke støver og måske endda er lidt grønligt). Du skal have din kanin til at spise meget mere af dette, og den skal have det til rådighed hele døgnet. Hø er godt for maven og sørger for at din kanin ikke får dårlig mave. Blandet kraftfoder lyder som en mixblanding, hvor der er lidt korn, frø og kaninpiller i? Det er desværre noget rigtig skidt foder til kaniner. Du må gerne give det som lidt hyggesnack engang imellem, men det er ikke noget, din kanin skal have for meget af. I stedet skal du købe noget kvalitetsfoder, som sørger for, at din kanin får de nødvendige vitaminer, mineraler, fibre, proteiner og kalk. Du kan finde kvalitetsfoder på Zooplus til billige penge – Supreme Science Selective er et godt foder, bl.a.

   Udover hø og kaninpiller kan du supplere med varieret grønt. Salat er fint at give om sommeren, når der er hedebølge og din kanin skal have en masse væske, men desværre er der næsten ingen næringsstoffer i salat. Hvis du samtidig ikke køber økologisk, så er indholdet af pesticider ganske højt, og det kan også påvirke en lille kaninmave. Giv i stedet din kanin grønt, der følger årstiderne. Lige nu er jordskokker, selleri, diverse kål osv godt at give. Hvis din kanin ikke er vant til en fiberrig kost, skal du dog starte lidt langsomt ud med kål, da det kræver at systemet kan arbejde med fibrene.

   Frugt er ikke så godt for en kanin, slet ikke i de mængder. Det er fint som slik. De fleste kaniner kan sagtens tåle frugt, men ikke alle. Og hvis din kanin tydeligvis har nogle maveproblemer så er frugten noget af det, du skal fjerne i dens kost. Noget andet er også, at du ikke skriver om din kanin er burkanin eller fritgående. Er den burkanin, så er det vigtigt, at den ikke får for meget foder med højt energi – der ikke noget værre end at sidde i et bur, hvor man ikke kan bevæge sig, og så have masser af energi i kroppen. Så energiholdig foder er primært til kaniner, der kan bevæge sig.

   Fortsætter din kanin med at have dårlig mave, så skal den til dyrlægen og have tjekket tænder, bl.a. Giv kostændringerne 2 uger til at virke, hvor du fjerner frugt, holder op med at give salat og i stedet giver fiberrigt og sundt grønt, giver kvalitetsfoder og frisk græs.

   Derudover skal en kanin naturligvis kunne bevæge sig og løbe rundt. Maveproblemer kommer tit af, at kaninen tvinges til at sidde stille i et bur, når dens krop er lavet til at være i bevægelse. Er din kanin burkanin så kan du hjælpe den ved at give den MIN. 8 timers udetid, hvor den kan løbe rundt i frit tempo. Det vil hjælpe på maven.

   Du nævner også, at din kanin har et åbent sår. Det lyder som om, at din kanin enten går på trådnet, går i et beskidt bur eller tisser på sig selv. Det skal du reagere på. Hvis din kanin er udekanin og det er et åbent sår, der er så stort, så skal den have antibiotika-behandling hos dyrlægen. Og så skal du finde ud af hvorfor det er sket.

 3. Hej. Mine forældre har en kanin der meget tit har dårlig mave. Den har også skaldpletter rundt omkring, og allergi. De lufter næsten aldrig ud, og dens bur står op af en glohed radiator pakket ind i tæpper, fordi de er bange for den fryser, og ikke tror på den skal have det køligt, og nu har den fået symptomerne på hedeslag. Den går frit omkring i lejligheden hele dagen, og er kun i bur om natten. Den er ca. 5 år. De første par år levede den næsten af frugt og tørret franskbrød, og lidt kaninpiller. I dag får den kaninpiller, tørret frugt og lidt gulerod, og de tror de er gode ved den, og vil ikke lytte når jeg fortæller dem den har brug for hø og græs. De påstår den ikke vil spise det men hellere sulter, selv om jeg ved de andrig har prøvet. Men har du nogen gode råd til kræsne kaniner der skal begynde at spise hø? Jeg så du anbefalede Supreme Science selective, men hovedingrediensen i det er jo korn. Er det pga det høje fiberindhold det skulle være godt? Har du nogen gode råd mod allergi og skaldpletterne?

  Venlig hilsen Jane

  1. Hej Jane,

   Sikke en opgave, men hvor er det dejligt, at du vil forsøge at hjælpe kaninen. Heldigvis er den da fritgående, så den har det meget bedre end mange kaniner. Har dine forældre lyst til at læse om kaniner? For så kunne du evt. låne bogen “Den store kaninbog” på biblioteket.

   1) Det er sødt af dine forældre at bekymre sig om kaninen fryser, men jeg kan også høre, at du selv har fortalt dem, at de har misforstået det. Kaniner vil hellere have det køligt. Faktisk trives de bedste med temperaturer mellem 10 og 17 grader. Og hedeslag og ophedning er et stort problem for kaniner. Så ja, den skal flyttes fra radiatoren.

   2) Kaninen har vænnet sig til sukkerholdigt kost, og det gør desværre kaniner kræsne. De får smag for den søde smag og gider ikke rigtig spise andet, der ikke smager lige så godt. Så de har nok ret i, at den ikke vil spise det. Men ligesom små børn heller ikke får ubegrænset adgang til slik og is, fordi de er kræsne og ikke vil spise andet, så gælder de samme regler for kaniner. Du har jo selv givet svaret = den har tit dårlig mave. Ja…på grund af dens kost. Kaninen skal have frisk græs og urter, men hvis den har vænnet sig af med at spise den slags, kan det være svært. Har du prøvet at give den frisk græs? Pilegrene? Det kan også være, at I skal begynde at give lidt grøntsager, så den kan vænne sig til fibrene. Jordskokker kan de fleste kaniner godt lide. Selleriknolde er også fine.

   3) Mht. fuldfoder så kig efter noget foder, der holder sig indenfor det anbefalede indhold:
   Råprotein: 12-16%
   Råfibre: >18%
   Fibre: >12,5%
   Fedt: 1-4%
   Calcium: 0,6-1,0% *
   Phosphorus: 0,4-0,8%
   Vitamin A: 10.000 – 18.000 IU/kg
   Vitamin D: 800-1200 IU/kg
   Vitamin E: 40-70 mg/kg
   Magnesium: 0,3% Zink: 0,5%
   Potassium: 0,6-0,7 % *

   Det er vigtigt at calcium-phosphorus-balancen er 1,5-2:1

   4) Når du skriver allergi, hvad mener du så? At kaninen nyser? Har rindende øjne? Det kan jo være sygdom, men det kan også være, at dine forældre bruger spåner. De skaldede pletter kan være tegn på, at kaninen har det for varmt, at den taber pels, det kan skyldes stress og det kan skyldes, at den selv hiver pelsen af sig selv, fordi den ikke trives. Så lige til den del må du meget gerne komme med flere beskrivelser.

   5) Husk også at kaninen skal aktiveres. Papkasser, friske grene, foderbold, aktivitetslegetøj osv.

 4. Tak for det fyldestgørende svar. Med allergi mener jeg løbeøjne og næse, og det har den haft i flere perioder gennem nogle år. Men de bruger ikke spåner men hø, men den spiser ikke høet da den har så meget andet mad. Den løber tit rundt og ryster sig ligesom om det klør og den slikker sig pludseligt og meget voldsomt. Jeg ved min far ordner dens bur dagligt. Den har også kasser og legetøj. Jeg synes det er svært at få dem til at ændre på noget, men det er jo synd for kaninen. Jeg vil prøve at fortælle de ting du har skrevet om og håbe de så forstår det bedre.

  1. Det kan være tegn på pasteurellose, at den har løbende øjne og næse, netop når det kun er i perioder: http://www.kaninhaandbogen.dk/sygdom-og-sundhed-hos-kaniner/pasteurellose-hos-kaniner-pasteurella-multocida/. Det kan blive forværret ved f.eks varmeudsving osv.

   Den skal selvfølgelig ikke ryste sig og slikke sig voldsomt. Den har muligvis lopper, ringorm eller noget tredje. I vil helt sikkert kunne få noget hos dyrlægen, der er til kaniner, uden at den skal ind til dyrlægen (kan næsten regne ud, at et dyrlægebesøg ikke er på listen). I kan også købe det her: http://www.vetuk.co.uk/rabbit-supplies-pet-rabbit-care-c-649_197 Det bedste ville jo være et dyrlægetjek, da det er svært at gætte ud fra en kort tekst.

 5. Hej
  Kanin:
  – 3 år
  – Han-kanin

  Min kanin Gnaske har haft dårlig mave her de sidste 4-5 dage. Nogle dage har været værre end andre. Det er flydende og ligger lidt rundt omkring i buret, både i klumper og andre gange ligger det bare flydende rundt omkring.
  Min kanin Gnaske lugter en lille smule, og har lort bag i og på fødderne. Renser de sig selv? Skal jeg give ham andet mad end jeg gør nu? ( jeg giver ham piller som har lidt forskelligt guf i sig, og knækbrød. Han får vand hver dag) Han har en masse halm og et kæmpe bur. Han har næsten lige været til tjek hvor alt var perfekt også tænderne.

  Hvad skal jeg gøre???

  Venlig hilsen Caroline

  PS.
  Tryk på website, håber der kommer billede frem af min kanin. Er nemlig i tvivl om hvilken race han er 😉

  1. Hejsa,

   Du skal give ham noget andet foder. Kaniner er meget renlige dyr, men hvis det står så slemt til med hans mave, så kan det være svært for ham at holde pelsen ren. Det vil være en god idé at få vasket hans bagdel og fødder – brug en våd karklud og få det hele fjernet. Du skal have købt noget andet foder til ham. Han må ikke få det, der kaldes musliblanding, som er det, du giver ham, når der er forskelligt guf i. Kaniner skal have foderpiller, som er sammenpresset blanding af alt det, han skal indtage af vitaminer og mineraler. I en musliblanding er der tit alt muligt usundt i også, og kaninen er selektiv og spiser ikke det, der er sundt. Det, der er tilbage, er formentlig alt det, han burde spise. Han må heller ikke få knækbrød 🙂 Han skal have frisk hø at spise (ikke halm, det er til isolering af udeburet, ikke til at spise, da det stort set ikke har nogen næringsværdi), noget kvalitetsfoder (som ikke består af blandinger) og så skal han have grøntsager. Lige nu kan du købe jordskokker, selleriknolde, glaskål, spinat osv. Han skal have varieret grønt. Så længe hans mave er dårlig, skal du dog sørge for at han spiser mest hø og græs – så kan du begynde med grønt om en uges tid.

   Du skriver, at han har et kæmpebur. Det er vigtigt, at han får motioneret dagligt, da et stillesiddende liv kan føre til fysiske skavanker hos kaninerne, psykisk mistrivsel – og dårlig mave. Han skal have min. 9 m2 at bevæge sig på hele tiden, og så skal han derudover have adgang til at løbe rundt i fuld fart i flere timer hver dag.

   PS: der kommer desværre ikke noget link fra til dit website.

   1. Tusind tak for hjælpen👌🏽😃
    Jeg har fået købt noget nyt mad ( helt almindelige piller) og så har jeg også givet ham en masse hø.
    Jeg har ikke prøvet at rense ham, da han er rigtig urolig.

    Mvh Caroline😊

   2. Hvis det er slemt bagi, og det er tørret så meget ind, at han ikke selv kan fjerne det, så kan du fylde lidt lunken vand i håndvasken og så dyppe ham. Det er vigtigt, at kun hans bagende og fødder bliver dyppet, da kaniner er meget bange for vand, og du ikke ønsker at give ham et chok. Så kan du tørre ham godt med et håndklæde, og så skulle det værste komme væk. Godt du har fået købt en masse hø og piller til ham 🙂

 6. En dyrlæge er jo altid bedst. Det lyder ret slemt med din kanin, og det er vigtigt, at det bliver ordnet. Du skriver, at hun ikke spiser så meget, så det kunne tyde på, at hun har tandproblemer – tandproblemer kan også godt føre til fordøjelsesproblemer og diarre. Så det bedste vil være, at hun får tjekket sine tænder grundigt og får dem slebet, hvis det er tilfældet, eller aflivet, hvis du ikke har råd til slibningen (løber op i ca. 1200 kr). Du skriver ikke så meget om, hvad hun får at spise. Hvad giver du hende dagligt og hvad spiser hun? Hun skal have fri adgang til frisk græs og frisk hø. Får hun dette? Det er en god idé de næste par dage kun at give hende græs og hø. Hvis du er så heldig, at du har en brombærbusk eller hindbærbusk i nærheden og der stadig er blade på, så virker de på mild diarre. Sørg også for, at din kanin får rigeligt med væske.

 7. Det kan sagtens skyldes pillerne, at hun overproducerer natafføring. Prøv at droppe kaninpillerne i et par dage. Frisk græs er rigtig godt, og det er langt bedre end hø, da det også indeholder væske. Så giv hende endelig også frisk græs i buret. Men det vigtigste er at hun kan komme ud og løbe meget, så er der måske mulighed for, at hun selv kan bestemme hvornår hun kan komme ud i løbegården? Et bur i to etager giver jo ikke mulighed for at løbe hurtigt, som kaniner kan lide. Det begrænser hende – hun vil hellere have 9m2 aflang løbegård end noget i højden. Du kan jo let og billigt købe hønsenet i et byggemarked og 10 hegnspinde, så du kan lave en stor løbegård omkring buret. Så kan hun blive lukket inde i buret om natten, hvis du er bekymret, og om morgenen, når du skal afsted kan de få åbnet buret op.

  Grøntsager er godt. Der er meget lidt at kaniner ikke kan tåle, og i så fald, så spiser de det ikke. Lige nu er der jordskokker i butikkerne, det vil de elske. Spinat, grønkål, diverse kål, knoldselleri, bladselleri, rødbeder, peberfrugt, spirer osv er godt. Du kan endda lave dit eget lille højbed med jordskokker eller palmekål osv, så du dyrker noget til dem.

  Med hensyn til vand så er en vandskål meget bedre end en drikkeflaske. Mange kaniner får ikke nok væske, da de har svært ved at drikke af dem. Så prøv eventuelt også at lade dem have en skål med vand.

  Hvis du prøver at fjerne hendes kaninpiller og du lige er mere obs på at en kanin bliver syg af at sidde i et bur, så du skal sørge for at hun kan LØBE (så hun skal have min. 9 m2, og nu bor hun med en anden kanin, så er det flere m2 du skal give dem), så kan du godt afvente og se hvordan det går til i næste uge. Men et dyrlægetjek er altid godt en gang om året, for du aner ikke om dine kaniner har tandproblemer, før det er så slemt, at det bliver synligt for os andre. Indtil da så har kaninen ondt, men det er svært for os at se.

 8. Hej.
  Min nye 8 ugers kaninunge som vi henetde her i søndags, har tyndt lort sidene bag i? Hvad gør man? – Er det alvorligt?
  Hilsen Petrea.

  1. Det er svært at sige om det er alvorligt – det kan kun dyrlægen afgøre, men det er naturligvis noget, der ikke er godt. Men det er i hvert fald desværre ikke ualmindeligt. Prøv at læse lidt her: http://www.kaninhaandbogen.dk/sygdom-og-sundhed-hos-kaniner/coccidiose-hos-kaniner/ Det kan også være pga. drastisk foderskifte. Små maver er ganske sarte. Så hvis jeres kanin f.eks kun har været vant til modermælk og hø, og den fra den ene dag til den pludselig får store mængder af mælkebøtter og frisk græs (og godbidder), så kan det være forklaringen.

 9. Goddag. Jeg har en kanin på 3 måneder. Hun er så småt begyndt at blive vænnet til sit nye foder, efter det gamle jeg fik med fra sælger. Men hun bliver ved med at have lidt dårligt mave, ikke meget flydende. Men jeg kan mærke det er lidt blødt i det, når jeg skal fjerne hendes efterladenskaber. Er der noget jeg evt kan gøre, for at gøre det bedre? Eller er der noget jeg har gjordt forkert. Udover sit tørfoder, får hun hø, og dagligt gulerødder. På forhånd tak for hjælpen. Vh Nana

  1. Det er desværre ikke helt ualmindeligt for små kaniner at have dårlig mave – prøv at læse lidt om Coccidiose. Voksne kaniner er ikke påvirkede af den, og de vokser sig også fra det, hvis det ikke er for slemt, men måske skal der gøres noget hos dyrlægen: http://www.kaninhaandbogen.dk/sygdom-og-sundhed-hos-kaniner/coccidiose-hos-kaniner/
   Det er ikke godt at give din kanin gulerødder hver dag. Der er rigtig meget sukker i gulerødder, så de er faktisk temmelig usunde at spise hver dag, når man er en kanin. Derudover er det også en meget ensformig kost. Det vil være fint at supplere det med noget andet, såsom mælkebøtter, frisk græs, agurk, peberfrugt osv. Hvis hun har sart mave, så introducer det dog langsomt i kosten. Det kan også være, at hun ikke kan fungere på dit nye foder? Nogle kaniner kan faktisk ikke tåle kraftfoderet, så prøv eventuelt i nogle dage kun at lade hende spise sine gulerødder og hø og se hvad der sker. Hvis det viser sig at være foderet, så kan du prøve med et andet mærke.

 10. Min 4 årig kanin har haft dårlig mave i 2 uger nu. Har ikke fået andet end hø og tørfoder siden fredag. Om morgen ligger de fine pølser m når den er på græs om dagen har den dårlig mave. Han er ellers rask og skøn som han plejer.
  Skal jeg lade ham blive i buret et par dage og undgå frisk græs? Det er jo også lidt synd for ham.

  1. Det burde ikke være græsset, der er problemet – er han ikke vant til at gå ude og græsse? Det lyder som om at han plejer at komme ud på græs, men at problemet først er opstået for 2 uger siden? Dårlig mave kan være symptom på andre lidelser, såsom tandproblemer. Hvordan ser hans afføring ellers ud? Eftersom at det kun er eftermiddagen at han har lidt problemer med afføringen, så lyder det dog ikke så alvorligt, men hold fortsat øje med det.

 11. Hej

  Jeg var lige kommet hjem forleden og så at min kanin gemte sig bag sin toilet bakke, straks kørte jeg til dyrelægen for min kanin har heler ikke haft det særligt godt. Dyrelægen sagde så til mig at min kanin havde meget lange tænder, og at fluerne har haft fat på hendes numse. Hun/min kanin har også haft en meget sjov slimet lort😦 Er det et tegn på at jeg skal sige Farvel til mil kanin😣😣

  Mvh
  Milla

  1. Hej Milla. Hvis det er dyrlægens vurdering, så skal du lytte til det. Vi har et ansvar som kæledyrsejere at give vores dyr fred, før de begynder at lide. Men hvis dyrlægen ikke har vurderet, at det er tid til aflivning, så lyder det som noget, din kanin sagtens kan få ordnet og derefter stadig leve et fint og godt liv. Men…lange tænder opstår ikke i løbet af en nat, og fluer i numsen heller ikke. Er din kanin burkanin, der sidder i haven? Det er ikke godt, at du ikke har opdaget det før, og det tyder på, at din kanin måske ikke får al den opmærksomhed, den kunne. Har du overvejet at lade din kanin blive fritgående indekanin? Når du har din kanin indenfor (og den render frit – at flytte den fra et bur udenfor til et bur indenfor gør ikke den store forskel, selvom det vil hjælp), så får du et meget tættere forhold til den, og du kan opdage de små tegn, f.eks at kaninen begynder at spise langsomt eller den bliver selektiv. Det er rigtig godt at du opdagede at den sad og gemte sig bag sin toiletbakke, og rigtig godt at du straks reagerede på det og ikke lige ventede – det viser jo, at du er opmærksom og at du virkelig vil det bedste for den. Men det er svært at opdage om en kanin lider, hvis den sidder i et bur ude i haven – det kan ingen forvente af dig. Og det er samtidig synd for kaninen. Så hvis du er i en situation at din kanin er udendørs burkanin, og det ikke kan ændres, så skal du måske overveje hvad der er bedst for kaninen. Lyt til din dyrlæge – og hvis han synes, at I skal give den en chance, så tag den indenfor, hvor du lettere kan se hvordan den har det.

 12. Hej, min kanins tis er rød brunt. Og den er helt doven og rolig.
  Da jeg lige havde fået den var den helt vild og legesyg, men nu
  Er den blevet helt doven. Og den falder hele tiden nå jeg sætter den ned i
  Buret. Jeg vil rigtig gerne vide hvad jeg kan gøre for at stoppe det.
  Kærlig hilsen Annika.

 13. Ja den lever stadig. Og den er blevet helt normal igen fordi jeg i 2 dage kun gav den vand og hø(-: derfor er jeg stoppet med at give den for meget grønt, og foder.

 14. Hej min kanin har noget meget smattet afføring i numsen, ikke nat afføring, han er ikke særlig glad for hø, men har taget alt mad fra ham og giver kun hø lige nu. jeg ved ikke om det er den rigtige måde at gøre det på ?

 15. Hej min kanin blackie har haft meget tynd mave på det sidste
  Idag ude ved den løbegård så jeg en snegl da jeg tog den ind rensede jeg buret den blev ved med at gnubbe sig bag i og prøvede at få den til at stoppe hvor jeg til sidst valgte at vaskes den hvor det også var tynd lort
  Da den sad på wc kom der tynd mave ud og en slimet gul konsistens der minder Om tis
  Det lugter også forfærteligt ude ved den her
  Er den syg eller er det noget med den dør sådan snart er virkelig ked af det og ved ikke hvad jeg skal gøre Pls hjælp mig for vil virkelig ikke mindste min lille blackie

 16. Hej min kanin laver lort som er ikke runde men når vi kigger i buret er de runde men når vi henter den indenfor og den laver lort så er de slet ikke runde og lugter meget grimt

  1. Det er natafføringen, du ser. Det er den type afføring, din kanin skal spise, for at optage vitaminer. Måske den ikke får mulighed for at sidde i ro og spise dem?

 17. Hej,

  Min kanin Milo har såvidt jeg kan læse det du kalder natafføring, for i hendes toilet er hendes afføring fine og runde, men hun skider på mit gulv og det lugter virkelig slemt og er tyndt.. Hun har altid hø, vand og foder til rådighed og om aftenen får hun som regel gulerødder, kål, rucola, bladselleri osv. Så vidt jeg kan se indeholder hendes foder nogenlunde hvad du har skrevet det skal inde holde, så ved ikke helt hvor jeg skal sætte ind?

  Hilsen Christinna

  1. Kaniner spiser ikke deres natafføring, hvis de får det, de skal gennem foderet. Så du kunne prøve at trappe ned på tørfoderet i en periode og se om det ikke hjælper – hun skal stadig have, men måske ikke helt så meget, som hun måske gør i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *