En hel del kaninejere beklager sig over, at deres kanin larmer om natten. Det kan også være rigtig irriterende, hvis din kanin står i et bur i dit soveværelse. Der er dog en ganske god forklaring på problemet – og også simple løsninger. 

Min kanin larmer om natten

Du vil gerne sove. Din kanin vil ikke. Hvem af jer har mest ret til at få dækket sit behov? Hvis din kanin er en burkanin, så har den formentlig sovet en stor del af dagen allerede, da du ikke var hjemme. Derudover har den måske kun fået 4-5 timers tid ude af buret til at brænde energi af i, hvilket ikke er meget for en kanin. Hvis den så tilmed har fået mad lige inden, den blev lagt i seng, så er den sprængfyldt med energi, der bare skal ud.

Når en kanin larmer om natten, så keder den sig. Den er ikke ude på at forstyrre din nattesøvn eller være irriterende. Det er ikke en løsning at fjerne kaninens legetøj om natten. Det er en straf, som kaninen ikke har fortjent.

Hvad skal jeg gøre for at min kanin sover om natten?

Det letteste vil naturligvis være at lade være med at lukke din kanin i bur. Din kanin behøver ikke være i bur om natten, men føler du dig alligevel mere tryg ved at have den lukket inde på et område, så køb en løbegård. I løbegården har den mere plads at bevæge sig, og du vil derfor kunne give den mere legetøj – og en kaninven – som den kan hygge sig med, mens du sover.

Jo mere tid din kanin tilbringer ude af buret, jo bedre. Hvis din kanin får mulighed for at løbe rundt hele dagen, vil den være mere tilbøjelig til at sove om natten. Sørg derfor for at stimulere din kanin fysisk og mentalt om eftermiddagen og sidst på aftenen, så den får brændt noget af sin energi af.

Sørg for at den ikke får kraftfoder i en skål, men i en foderbold – og sørg endelig for ikke at fodre den for sent på aftenen, da foderet giver energi, som kaninen ikke kan forbrænde, hvis den skal være stille om natten.

Giv din kanin legetøj – få inspiration til aktivering af kaniner – og sørg i det hele taget for, at din kanin trives mentalt og fysisk, så den er afslappet, når du vil sove. En kaninven er oftest en god løsning, hvis din kanin keder sig. Læs mere om kaniner og deres sociale behov.

Selvom kaniner er skumringsdyr, så vænner de sig til vores døgnrytme, så det vil ikke være et problem at vænne din kanin til at være nogenlunde stille om natten, hvis ellers den får dækket sine behov resten af døgnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *