↑ Tilbage til Problemadfærd hos kaniner

Print denne Side

Min kanin keder sig

Hvis kaniner kunne vælge, ville de ikke bo i et bur eller i en løbegård. De ville græsse dagen lang, springe og løbe, udforske nye steder, bruge deres lugtesans til at finde mad, grave og ikke mindst kommunikere med og soignere andre kaniner. Du kan måske ikke give din kanin alt dette, men meget kan du sagtens gøre.

Hvorfor keder min kanin sig?

Kaniner er meget intelligente dyr, og de egner sig selv ikke til at sidde i et bur og kukkelure. I naturen bruger en kanin halvdelen af dagen på at søge efter føde. Hvis du giver din kanin mad i en skål, så spiser den sin mad på 5 minutter, hvorefter den ikke har mere at lave resten af dagen. Den har hverken skulle bruge sin lugtesans eller udtænke måder at få fat i sin mad på.

Kaniner har brug for at bevæge sig, løbe og springe. Hvis din kanin ikke har mulighed for det, så bliver den frustreret.

Kaniner, der sidder meget i bur, kan ende med at blive deprimerede og fuldstændig apatiske. Det betyder, at de bare sidder og kigger ud eller sover og ikke laver meget mere end det. Det er tegn på, at din kanin ikke har det godt.

Hvad skal jeg gøre, hvis min kanin keder sig?

Sørg for at din kanin er ude af buret så meget som muligt. Det bedste er, hvis du kan lade din kanin være ude af sit bur hele døgnet. Det kan den sagtens uanset om den bor ude eller inde. Læs om kaninbure og find inspiration.

Du kan gøre meget for, at din kanin ikke keder sig ved at give den mentale stimuleringer. I stedet for at give den mad i skålen, så giv den en foderbold eller strø foderet ud over et større område og ned i høet, så den skal grave efter det. Du kan også lave en kasse med iturevne avisstrimler og så smide foderet derned.

Hvis din kanin sidder meget i bur, er det vigtigt at den får mulighed for at rejse sig og strække kroppen. Du kan derfor hænge en snor ud mellem to stole og så hænge dens grønt fast med klemmer, så den skal anstrenge sig lidt for at få fat i det. Du kan også lave et fodertræ.

Du kan selv lave aktivitetslegetøj til din kanin, men du kan også købe det. Zooplus har en lang række aktivitetslegetøj til kaniner, hvor de skal bruge hjernen og kroppen for at få fat i deres foder. De fleste kaniner er dog ganske tilfredse med papirsposer, toiletruller osv. med foder i.

Læs mere om aktivering af kaniner

Kaniner, der bor alene, keder sig også meget mere. Kaniner er sociale dyr, og de trives bedst sammen med andre kaniner. Inden du anskaffer dig en kanin til, så er det vigtigt, at du har sat dig ind i hvordan man sætter to kaniner sammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>