Hvis din kanin bider i tremmerne i buret er det vigtigt at du finder en løsning på det. Kaniner kan nemlig sagtens ødelægge deres tænder på det. Så lad være med at acceptere det som almindelig adfærd – det er det nemlig ikke.

Min kanin bider i tremmerne

En kanin, der bider i tremmerne i buret, er frustreret. Kaniner egner sig ikke til at være i bure, og de kan vise deres frustration på flere måder. Nogle vælger at bide i tremmerne, fordi de ikke har andet at lave eller i et desperat forsøg på at komme ud af buret. Når din kanin gør det, er det hverken sjovt eller irriterende – det er synd.

Gør din kanin det i længere tid, så er der ikke tale om frustration, men om noget langt værre, der kaldes stereotyp adfærd. Det er det samme, som hvis din kanin slikker meget på sin kalksten, bider sig i poterne eller på anden måde udviser en adfærd, som er intens og ikke normal. Det er tegn på, at din kanin mistrives. Formentlig er den alt for meget i bur. Har du ikke mulighed for at lade den være fritgående (læs mere om alternativer til bure og huskaniner), så er det bedre at omplacere den til et andet hjem.

Hvad skal jeg gøre, hvis min kanin bider i tremmerne?

Når din kanin bider i tremmerne og der tydeligvis er tale om frustration og ikke stereotyp adfærd (ses primært kun hos burkaniner), så er den frustreret og keder sig. Hvis det er vigtigt for dig, at din kanin er i bur, så kan du måske løse problemet ved at fjerne dens bur og i stedet give en stor løbegård. Har den mere plads, så vil du også kunne give den legetøj (læs mere om aktivering af kaniner).

Det er vigtigt, at du gør hvad du kan for at undgå, at din kanin bider i tremmerne. Det er et stort problem. Din kanin kan knække sine fortænder, så den skal have en tandoperation, og derudover er det tegn på, at den er frustreret, hvilket du helt sikkert også gerne vil undgå.

Legetøj og mere plads er den bedste løsning. Du behøver slet ikke at have din kanin i bur. Rigtig mange kaninejere er begyndt at droppe at have et kaninbur og har i stedet deres kanin til at rende frit, ligesom en hund eller en kat. Du skal blot sørge for, at den er neutraliseret, har en kattebakke og at du naturligvis har gemt de ting væk, som ikke må spises.

Det kan også være en idé ikke at give din kanin foderpiller inden den skal sove, så den ikke har for meget energi.

One thought on “Min kanin bider i tremmerne

 1. Hejsa 🙂
  Min kanin Nimbe, er fritløbene, men har dog stadig et bur hvor hans mad og drikke står. Han har en kannibakke, og han er rimelig renlig. Han har indtaget vores soveværelse og er derinde meget, hvor han putter med hundene om natten. Alt i alt syntes jeg vi gør hvad vi kan for at trives, men vi oplever tit at han sidder i sit åbne bur og bider i tremmerne. Hvorfor i alverden gør han der? Han kan jo bare hoppe ud. Jeg stopper ham med kæl og nus og forsøger at aflede ham når han bider i tremmerne.
  Nimbe er ikke neutraliseret, men det skal han i det nye år, han er 8 måneder nu, vi fik ham fra unge og han har altid løbet frit.
  Venligst
  Rikke.

  1. Det er der nogle kaniner, der gør. Prøv evt. at give ham lidt flere grene og flere papkasser, så han kan more sig med at gnave, hvis det er fordi, at han trænger. Det er altid en god idé at udskifte både papkasser og grene, da de faktisk mister nyhedens interesse efter et stykke tid. Så skal der nye papkasser og grene til. Han lyder som om, at han hygger sig, og det er skønt at han er fritgående 🙂 Når han er kastreret, kan I jo overveje om han skal have sig en veninde, da det også forebygger kedsomhed.

 2. Min kanin er fritgående, og hvis jeg ligger mig på gulvet i øjn højde med ham, så kommer han tit hen til mig, og “kysser” min næse, hvorefter han hurtig placerer sine poter på mit hoved, og så spiser håret eller bider i hovedbunden. Det virker slet ikke til, at det er ondt ment, og gør som sådan heller ikke ondt.
  Har du nogen idé om hvorfor, og hvad det skal betyde?

  1. Åhr, hvor sødt. Heldige dig. Det er simpelthen fordi at din kanin “soignerer” dig. Kaniner er jo sociale dyr, og de bruger bl.a. en masse tid på at holde hinandens pels ren (det modvirker lopper, holder øjnene frie for øjenbetændelse osv.). Så når din kanin gør det, så er det simpelthen bare fordi, at han ordner din “pels”. Det er også en måde for kaniner at vise tilhørsforhold på, så han viser jo egentlig bare, at I to er venner, og det gør han ved at soignere dig.

  1. Der kommer formentlig ikke nok vand ud. Mange kaniner har problemer med at drikke fra vandflaske. Giv kaninen en vandskål i stedet 🙂

 3. Hej, jeg har en kær hermelin pige, Blanket, på godt tre år.
  Hun lever livet i min 75 m2 lejlighed som delvist fri-kanin, med undtagelse om natten, hvor hun bliver lukket ind i sit bur (100×55 cm)

  Hun har altid adgang til hø, frugtgrene, fodder, og sit hus, som også står i buret. Hun er fri til at hoppe ud i lejligheden, hvor hun blandt andet har en kurvekasse, hun kan gemme sig i, og som i øvrigt er vildt hyggelig at bide i, hun har også en fodder/snack-bold, at skubbe rundt med.

  På det seneste er hun blevet ret ‘doven’ / inaktiv, og opholder sig meget i buret, skønt buret altid er åbent. Når hun endelig er ude, gemmer hun sig gerne i sin kurvekasse. Med sin nye dille-adfærd, er hun begyndt at ruske i tremmerne, men kun de som løber lodret. Af og til vælger hun, at søge ind i buret udelukkende for at ruske i tremmerne :/

  Jeg er meget bekymret for hendes stereotypeadfærd, og ved snart ikke hvad jeg skal og kan gøre for hende.
  Det er ikke længe siden at jeg havde hende til dyrelægen, hvor alt ellers er tip-top.

  Har I nogle forslag?

  1. Du skriver ikke hvor længe det har stået på. Noget kunne tyde på at hun keder sig. Det lyder heller ikke som om at hun har så meget at lave, udover at bide lidt i tremmer, sin kurv og skubbe til foderbolden. Har du overvejet en kammerat til hende? Du kan også begynde at klikkertræne hende, hvilket vil stimulere hende mentalt. Derudover kan du faktisk købe intelligenslegetøj til kaniner – bl.a. på Zooplus – som måske er noget for hende. Det bedste vil være en kammerat dog.

 4. Hej min kanin Perle har en gang løbet væk men kom tilbage. Nu bider hun i tremmerne og hegnet og hun gider ikke kæle mere. Hun løber også altid væk når jeg kommer. Hun har en stor løbegår og et kanin hus hvor lågen altid er åben jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal gøre hjælp mig

  1. Der er jo ingen tvivl om at Perle er lidt ked af sine boligforhold og keder sig. Hvor stor er hendes løbegård? Den skal være min. 9 m2. Hvis den ikke er det, kan du så se på om du kan lave den større? Eventuelt kaninsikre haven så hun kan rende frit om dagen? Hvad kan hun lave i sin løbegård? Kan hun grave? Hoppe? Løbe? Udforske? Gnave i buske? Er der opgaver for hende at løse? Det er vigtigt at hun har noget at tage sig til, for en kanin er jo et meget intelligent dyr, der hurtigt keder sig, hvis det ikke kan lave noget. Også rent fysisk har hun brug for at kunne lave noget og have plads til det.

   Har du overvejet at lave løbegården større og give hende en ven? Det er et meget ensomt liv at være udendørs kanin helt alene. Måske sidder hun alene i 23 timer om dagen…en ven vil gøre hende godt. Kaniner er jo sociale dyr. Husk bare at de begge skal være neutraliserede og at de skal sammenføres først.

   Med hensyn til at hun stikker af. Løfter du på hende, når du går ud til hende? Det kan hun ikke lide og så vil hun stikke af, når hun ser dig. I stedet så hav altid godbidder på dig, f.eks rosiner, tørrede bananer, nødder. Giv hende en godbid, når hun kommer hen til dig, så hun vænner sig til, at du er lig med godbidder. Så skal hun nok komme løbende. Her i begyndelsen skal hun måske lige vænne sig til, at du ikke løfter på hende og at du kommer med godbidder, så her kan du nøjes med lige at sætte dig og så kaste godbidder over mod hende. Så langsomt gør du afstanden mindre.

 5. tusind takfor hjælpen.
  Hendes løbegård er godt 16 kvm. hun har en lille hule og et sol tag hvor hun kan være under og oppe på hun kan også grave men kun ned til bund nettet.
  har du nogle ideer til andet aktivitets legetøj?

  jeg vil overbevise min far om at få en ven til hende, nok en drenge ven men en anden pige ven.

  god ide med godbidder, jeg vil prøve med nogle rosiner og noget grønt.

  mange gange tusind tak.

  1. Hun har godt med plads så og rigeligt med plads til at få sig en ven 🙂 Hvis hun er en nysgerrig kanin, og det er nogle af dem jo, så vil hun altid have en lyst til at udforske – og derfor vil hun se sit snit til at stikke af. Men du kan jo holde hende beskæftiget i løbegården.

   Når der er så meget plads, så sæt nogle træstubber, så hun kan komme op og sidde. Også gerne et hus hvor I lige skal skære et ekstra hul, så der er to udgange. Mange kaniner elsker at komme op i højden. Det er godt at hun kan grave – er det kun et par centimeter eller er det mere á la 20 cm? Hvis det kun er et par centimeter, så prøv at se om hun vil sætte pris på en brugt sandkasse, du kan fylde med jord (og planter – plant gerne krydderurter). Sæt også noget hun kan spise i løbegården, der kan vokse. Krydderurter er fine, fordi de er sunde for kaninerne, og så bliver de ikke spist helt så hurtigt – men du skal nok sætte en lille form for gitter rundt om det inderste af krydderurten, så den ikke bliver spist ned til bunden. Du kan også sætte nogle krukker derind, hvor du kan plante pil og nød. Pilebuske kan du lave selv, helt gratis. Det gør man faktisk lige nu. Du går bare ud til et grønt område og tage nogle pilegrene og sætter dem i jorden. De vil dog være så små i begyndelsen, at du skal passe på at hun ikke gnaver dem ned, så de aldrig vokser sig op og bliver store. Sørg for at det er en STOR krukke.

   I det hele taget vil det være godt for hende at kunne søge foder hele dagen i sin løbegård og der er et varieret udbud. Du kan sætte lavendler rundt om løbegården, du også så spansk kørvel (smager som slik for både dig og hende), eller du kan sætte brøndkarse, som vokser rigtig hurtigt, og som hun kan gå og nippe af. Det er en fin sommerblomst, der breder sig, men ikke som ukrudt. Den dør ned igen til efteråret. Du kan også dyrke jordskokker inde i hendes løbegård.

   Din kanin skal have en hankanin som ven – du risikerer desværre at hvis det er en hunkanin, der flytter ind, at de vil slås dagen lang. I hvert fald hvis de begge er intakte, altså ikke neutraliserede. Men under alle omstændigheder skal kaninerne være neutraliserede, hvis de skal gå sammen. Det koster jo lidt penge. Men du kan helt sikkert finde en kastreret hankanin et sted. Dyrenes Beskyttelse har tit kastrerede hankaniner, også unger, afhængig af hvor du bor.

   Mange kaniner kan lide at kaste med ting. Du kan prøve at give hende låg fra syltetøjsglas og se om hun synes, at de er sjove at kaste med. Du kan også give hende plastiknøgler (sådan nogle som fugle og børn får), eller en lille trærangle. Alt hvad der larmer, når det bliver kastet med, vil hun måske synes er sjovt.

   Får hun sin mad i en skål eller skal hun arbejde for det? Du kan strø det i hendes halm, men du kan også give hende foderet i en foderbold. Da hun er udekanin er det dog vigtigt, især om vinteren, at hun får rigeligt.

 6. Vi fik vores løvehoved kanin manse i 5 uger nu. Han var seks uger da vi fik ham.
  I lang tid tog vi ham ud på sengen ca en gang om dagen. Han var altid meget tidligt oppe og larme så vi rykkere rundt og satte hans bur på gulvet, nu hopper han rundt på vores værelse flere timer dagligt og her de sidste nætter har han bidt i tremmerne helt vildt!! Vi bryder os ikke om at have han ude om natten så vi sætter ham ind når vi går fra værelset i længere tid og når vi skal sove… hvornår vænner han sig til at skulle være inde om natten? Det forstyrre vores søvn rigtig meget… er der noget vi kan gøre?

 7. Hej
  Min kanin har jeg kun i buret når jeg skal sove, eller hvis jeg er i skole, fordi han bider i mit tappet.
  Jeg ville gerne have han skal kunne løbe rundt selv, men ville stadig ikke have mit tappet ødelagt:(
  Han blev født d. 18 Maj
  Hvad skal jeg gøre?
  Venlig hilsen Christina Rasmussen

  1. Åh, det er da også træls! Nogle kaniner får desværre smag for tapet. Har han papkasser at gnave og rive i? Og friske grene? og masser af frisk hø? Du må finde noget, der kan erstatte glæden af at rive tapet af væggen. Og så får ham kastreret – intakte kaniner er bare mere glade for den slags, selvom kastrerede kaniner også godt kan have den vane.

 8. Hej.
  Min søn (2 år) og jeg har fået en sød kælen lille kanin (Fie)
  Hun kommer fra et hjem hvor hun (hvad jeg har forstået på dem) havde mulighed for at løbe rundt i lejligheden ofte.
  Jeg fik afvide at hun er kælen, hvilket hun bestemt også er, ikke bider i ledninger, karme osv, hvilket jeg heller ikke lige har oplevet endnu. De vidste ikke med sikkerhed hvor gammel hun er, men en pige i maxizoo ville skyde på 1½ til 2 år.
  Jeg har nu haft hende i 2 dage kun, og hun får ofte lov at rende rund i lejligheden. Da jeg fik hende, fik jeg bur på ca. 1 x ½ meter med, dunk, stor mad skål, og en lille tarvelig plastik hule.
  Jeg har nu været ude og købe ny dunk, mindre madskål, da jeg har fået afvide at kaniner jo ikke må få særlig meget foderblanding, så tænker en stor skål der fylder meget, ikke er nødvendig ..
  Jeg har også købt et større hus til hende, som hun kan rende både ind i, og oven på, samt en legebold med foder i, nogle grene på 15 cm, (ved ikke hvad det er for nogle, de sagde bare i butikken at de er gode til kaniner)

  Jeg er meget forsigtig med at lade hende rende rundt ude i den uge jeg har min søn, (især når jeg ikke er i stuen) han skal jo liige lære det med at være sød ved dyr, ikke løbe efter hende osv.
  Allerede 2. aften, sad hun et stykke tid og bed i tremmerne, væltede sin madskål flere gange, prøver at flytte Hjørnebakken/toilettet. Jeg vil gerne give hende så godt et hjem, og så god en hverdag som muligt.
  Er der noget jeg kan gøre bedre får at hun ikke sidder og gnaver?
  Hvad med en kalksten eller sådan noget? Hvilke grene må de få? mange steder på nettet står der bare frugtgrene?

  Jeg vil helst gerne at hun er i bur om natten, da jeg ikke har dør i mellem gang og stue, og gang og køkken, og når min søn er her, står døren altid åben til begge vores værelser, så han kan komme ind til mig om natten.
  Min lejlighed er 88m2, så pladsen at løbe på er jo som sådan fin.
  Jeg har overvejet at finde et bur med 2 etager (de der ude huse/bure) hvor jeg tænker at bruge øverste etage som hule, toilet og mad, og nederste som ren aktivitet, plus at hun jo stadig skal kunne komme ud.

  Jeg læste længere oppe om noget klik-træning, hvordan gør man dette?

  Er der noget du vil anbefale, ud over der jeg har i tankerne/allerede har gjort? (:
  Venlig hilsen
  Sasha, Tino og Fie (:

  1. Jeg går ud fra, at Fie bider i tremmerne og kaster med sin madskål, når hun er lukket inde i buret, og ikke bare at hun hopper ind i buret af sig selv og gør det? Hvis det er det første, så møgkeder hun sig, og hun vil ud af buret. Det er ikke ligefrem et stort bur, hun sidder og kukkelurer i. Det er faktisk ret småt, selvom det absolut ikke er det mindste, man kan få. Bure skal ikke være fængsler, men skal være opholdsrum for kaninen. Kan du evt. købe en løbegård i stedet til hende, hvor der er lidt mere plads og hvor du lettere kan indrette det med aktivitetslegetøj til hende?

   Alternativt kan du måske lukke hende ude i køkkenet og så sætte et fag fra en løbegård op, så du kan skræve over, mens hun ikke kan komme ud. Så kan din dreng også sidde på den anden side og kigge på hende, og de kan vænne sig til hinanden i ro og mag.

   Kalksten og saltsten er der ikke nogen grund til at købe. Og de der pinde fra dyrehandleren gider de færreste kaniner, desværre. De vil have den ægte vare. Fie vil have at du går en tur ud i naturen og tager grene med hjem til hende 🙂 Og tomme køkkenruller og toiletruller og papkasser vil også gerne hende glad. Derudover skal du fjerne madskålen og i stedet give hende en foderbold, så hun kan beskæftige sig selv. Det er ikke meningen at maden skal spises på 5 min – ellers har hun ikke noget at lave derudover.

   Klikkertræning er faktisk ikke så svært, men du skal lige lære teknikken først. Der findes bøger om klikkertræning til kaniner, og der er også youtube-klip, men ellers så lån en bog om klikkertræning til katte, så du får en ide om hvordan man gør, og så sæt dine egne kommandoer på 🙂

 9. Hej.
  Min kæreste og jeg har lige fået os en lejlighedskanin (for knap en uge siden), hun har sit bur og så løber hun frit under opsyn. Hun løber ikke i hele lejligheden endnu, da det hele jo fortsat er nyt for hende.

  Lidt om hende:
  Hun er en dværgvædder på 11 måneder. Hun hoppede ud af burdet på 3. dagen, da vi valgte at give hende ro de første par dage og så ligeså stille åbnede op. Hun er meget nysgerrig, og snuser gerne til os og hopper op på os og omkring os, når vi ligger og sidder nede hos hende. Hun vil dog ikke kæle, men tænker at det kommer, når hun lige har fundet sig til rette. Hun er tidligere ude kanin hos en avler, hvor hun også boede alene. Her blev vi frarådet at have to kaniner sammen.
  Hun er ikke neutraliseret, men skal til dyrlægen med vores kat i morgen, og tænker at bestille tid til hende der.

  Hun har en tunnel, papkasse med hø, alverdens legetøj, aktivitetslegetøj, høbold/stativ osv. og så er hun renlig.

  Problemet er her, at hun bider i hendes bur, når hun bliver lukket ind, så hun vil tydeligvis ikke være i hendes bur, dette stopper dog efter lidt tid, og begynder så igen. Vi ønsker ikke at hun skal være i bur, men det hele er jo fortsat nyt, så hun er i bur om natte, og når vi ikke er hjemme. Har læst det er en dum ide, at “tvinge” sin kanin ind i buret, så hun hopper selv ind og så kan jeg lukke lågen. Og så vil hun som sagt ikke kæle, så det giver sig selv, at vi ikke kan komme så tæt på hende, så vi kan løfte hende ind i buret.

  Den største og vigtigste grund til at hun ikke bare render rundt, det er fordi vi har kat. En 10 årig kastreret internat kat. Vores kanin er overhoved ikke bange for vores kat, mere omvendt hvis noget. Og de klarer det super fint sammen. Vores kat elsker det tæppe der ligger foran hendes bur, og ligger og sover der. Til tider kan vi dog se, at vores kat bliver meget legesyg hvilket i sig selv er fint, men vi sætter os selvfølgelig ned til dem, når de er sammen, så der ikke sker noget. Tænker ikke katte ved hvor meget skade deres tænder kan gøre, selvom det er leg. Ved en kat er et rovdyr og kanin et byttedyr, så derfor er hun i bur, når vi ikke er her, selvom de klarer det fint (det hele er jo fortsat nyt, og vores kat skal også lige vende sig til hende).

  Undskyld den alt lange besked, ville bare forklare hvad vi tilbyder hende, hvordan hun er og hvordan vores situation er. Vil gerne tilbyde hende det bedste, så har læst og læst. Er det bare tilvænning med buret? Og evt råd i forhold til vores kat modtages med kyshånd, da jeg selvfølgelig ikke ønsker at der sker nogen af dem noget, men har heller ikke lyst til at være bekymret de næste mange år.

  God jul,
  Mvh. Julie Grønbek

  1. Du skal slet ikke være bange for at din kanin lider overlast, hvis din kanin skulle blive for ivrig. Kaniner har langt skarpere tænder end en kat, og de vil kunne gøre langt mere skade på en kat end en kat kan på en kanin. Så din kanin er faktisk overmanden i sådan en situation. Umiddelbart lyder det som om de hygger sig fint. Hvis kaninen ikke løber rundt i panik, når katten kommer tæt på, så lad dem bare gå sammen. Hvis din kanin er meget legesyg (nok ikke i den alder), så kan du nok ikke undgå at den vil lave små jagtlege, men din kanin vænner sig lynhurtigt til det og enten vil den ignorere det, sige fra over for katten eller løbe lidt og så stoppe, hvorefter kaninen også stopper. Under alle omstændigheder er det ikke noget, du skal være ked af.

   I forhold til buret så er det selvfølgelig problematisk at hun bider i tremmerne. Hun kan faktisk ødelægge sine fortænder på det. Det lyder til at det kun er for en kort periode, og så går det forhåbentlig. Måske I kan give hende en masse godbidder, så snart hun kommer ind i buret, så hun bliver lidt afledt?

   Ikke alle kaniner bliver kælne og håndtamme af sig selv, så lad være med at vente på det. Begynd bare at vænne hende til det. giv hende en godbid og rør ved hende 1 sekunder eller mindre. Bliv ved. Når hun ikke hopper væk ved det kortvarige øjeblik, så øg tiden langsomt.

 10. Hej

  Min dejlige dværgvædder pige Bianca på knapt eh halvt år, bidder ret meget i tremmerne men, hun er ude hver gang hun kan komme til det. Hun er ude og bliver nusset nærmest fra jeg kommer hjem fra skole 14:30 til jeg går i seng. Hun har altid adgang til mad, hov, vand, toilet og har et ret stort bur, når vejret er til det er hun ude og hoppe i haven i et udebur hvilket hun elsker.

  Men hvorfor bider hun så meget i buret når hun er så ofte ude og hoppe? Min søsters kanin er faktisk desværre ikke så tit ude og hoppe da hun er ret dårlig til at huske det og han bider aldrig i buret!

  Gør jeg noget forkert eller er der noget galt med hende? Hun virker ellers glad, spiser, drikker og leger normalt.

  Håber i kan hjælpe. Vh. Naja og Bianca

  1. Din kanin er ikke så gammel og er fyldt med energi og liv. Derfor vil hun også gerne ud og bevæge sig. Du skriver at hun har et ret stort bur, men oftest er kaninbure alt for små. Og det er de reelt set også, hvis kaninen skal opholde sig meget i det, for det er ikke meningen med et bur. Det er kun til kortvarig ophold. Så Bianca gider ikke sidde i buret og derfor bider hun i det. Det er helt naturligt. Hun keder sig og er frustreret. Det er selvfølgelig synd for hende, men det er ikke kun derfor, at du skal hjælpe hende – hun kan nemlig også komme til at ødelægge sine tænder så meget, at de knækker og formentlig skal fjernes. Så det er vigtigt at få afhjulpet problemet.

   Er det helt umuligt at hun kan få lov at hoppe frit på dit værelse? Alternativt så fjern buret og i stedet giv hende en løbegård (den her er rigtig god til inde- og udebrug, da den har en fin størrelse og let kan sættes op og tages ned -> løbegård fra Zooplus ). Det er stadig ikke optimalt at hun er lukket i bur i 16 af døgnets 24 timer. Det er alt for meget, men en løbegård indenfor vil absolut hjælpe lidt på det. De færreste kaniner bider i tremmer, når de er i den løbegård, fordi den ikke er helt så klaustrofobisk.

   I forhold til udeburet, så kræver det at det bur har en væsentlig størrelse på min. 5-6 m2 for at det kan tælle som et sted, hvor hun kan motionere.

 11. Hej, vores kanin Pippi (det en han, længere forklaring…) er født den 4 maj 2018 og har et gammelt legehus som bur med en løbegård i buret som han kan være ude i om natten/ når vi ikke er der. Når vi er hjemme lukker vi ham ud i en lille løbegård sat ved siden af buret (selvfølgelig over opsyn) men han bider i tremmerne når han er ude? Er det fordi at han vil ud og spise det græs der er på den anden side eller fordi han føler sig utrykt?
  På forhånd tak for hjælpen!

  Vi fik ham den 30 juli 2018, synes i vi skal anskaffe en til kanin? Han viser INGEN nervøsitet

  1. Åh, mange hankaniner derude render rundt med hunkaninnavne 🙂 Og omvendt 🙂

   Når en kanin bider i tremmer, så er det meget simpelt: det er for småt. Sørg for at hans løbegård er min. 6-7 m2 (+ legehuset), så er der plads til en kanin til og løbegården kan blive gjort spændende med lidt buske, et område til at grave i, krydderurter, kasser at hoppe op på osv. Han skal have noget at lege. Adfærd med at bide i tremmer er ikke hensigtsmæssig, og det skal løses. Udover at det viser, at kaninen er frustreret, så er der også stor risiko for at tænderne bliver ødelagte af det.

   En kanin som selskab vil være så godt. Udekaniner bør aldrig holdes som ene-kaniner. Sørg for at de begge er neutraliserede. På den her årstid skal I også sørge for at hunkaninen er udekanin allerede nu. Og gå ikke i gang med sammenføring før I har læst op på det. Jeg anbefaler til enhver tid, at man køber og læser “Sammenføring af kaniner – en praktisk guide“. Den kan købes på Saxo.dk – samme sted kan du også købe “Den store kaninbog”, som dog ikke har praktiske tips til sammenføring, men som er en god guide til at holde kaniner. Den kan også lånes på biblioteket.

 12. Jeg har Tycho Brahe, en dværgvædder på 7 mdr. Han er en indekanin, som er i bur med løbegård om natten, og ude på gulvet de fleste af dagens timer, på mit soveværelse, med en masse legetøj og tæpper og mad og vand. Han bider ikke i tremmerne i løbegården/buret, han bider mere fat og løfter hegnet i løbegården lidt op fra gulvet og kaster det ned i gulvet så det larmer og ryster og er skide træls. Og så hopper han rundt og spjætter og syntes at det var fantastisk. Jeg tænker nu på at lave en hjemmelavet indhegning som han ikke kan løfte og som ikke rasler på samme måde. Han er sød og glad, og dejligt selskab, men for faen. Har du evt nogle idéer til hvad man kunne finde på?

  1. Rigtig mange kaniner er jo frikaniner, det vil sige at de lever frit i huset, som en kat eller en hund ville gøre det. Hvis din kanin er kastreret og det ellers fungerer at have ham rendende frit i løbet af dagen, så kunne han måske være fri resten af tiden også? Det vil være den mest effektive måde at løse problemet på. Du skal blot sørge for at han er kastreret, at dine løse ledninger er gemt væk osv, men så skulle det kunne fungere.

 13. Kære Kaninhåndbogen.
  Vi har en rigtig skøn hermelin kanin, som er meget kontaktsøgende, nysgerrig og kælen. Han er meget tryg ved os hvilket vi er meget glade for. For en uges tid siden besluttede vi at set var nødvendigt med en løbegård i stuen indtil han var helt renlig. Han er neutraliseret ( for halvanden måned siden) men han forsatte med at tisse i sofaen. Så vi tog derfor rådet om at skærme ham af for sofaen i 2måneder som vi er igang med nu. Han bider en gang i mellem i tremmerne, men ellers lader han til virkelig at hygge sig. Løbegården er en 4-5 kvm. Han er meget sfslappet og ligger og slænger sig på et tæppe i gården helt strakt ud og Hygger sig. Hvad skal vi gøre for at han stoppe med at bide i tremmerne? Han har lidt legetøj, men bruger det ikke rigtigt. Planen er at fjerne buret helt. I øvrigt bruger han nu Lin sin kattebakke

  1. Dejligt at høre om jeres lille kanin 🙂 Når løbegården har den størrelse som den har, så kan vi godt udelukke stereotyp adfærd som følge af at være lukket inde på for lidt plads. Han trænger snarere til noget at gnave i. Har han friske grene? Gnavepinde fra dyrebutikker gider kaniner meget, meget sjældent. I skal selv ud og lukke grenene. Derudover kan nogle toiletruller og lignende være gode. Det kan også være, at han kan lide lyden. Nogle kaniner kan godt lide noget, der larmer, så prøv at se om han vil have låget fra et jordbærglas eller lignende, han kan kaste med. En lille klokke, alt der larmer, når det kastes med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *