Ligesom mennesker kommunikerer kaniner også med deres kropssprog. For at opnå det bedste forhold til din kanin, er det vigtigt at lære lidt basal kropssprog. Understanding Your Rabbit’s Habits giver en grundig introduktion til kaninsprog.

Lær at forstå hvad din kanin siger

Det er ikke så svært at lære at tolke din kanins humør. Din kanins ører fortæller nemlig rigtig meget. Ved at læse ørernes placering kan du se hvilken sindstilstand, din kanin befinder sig i. En let ændring af ørets retning kan signalere den store forskel på om kaninen er nysgerrig eller ved at angribe.

Når en kanin er afslappet, hviler dens ører ned langs ryggen. Er ørerne oprejst er den opmærksom på sine omgivelser, mens en nysgerrig kanin har ørerne rettet forud eller i den retning, hvor lyden kommer fra. En aggressiv eller nervøs kanin vil til gengæld lægge dens ører fladt tilbage.

Kaniners kropssprog

Det er naturligt for kaniner at have opretstående ører, men der findes flere kaninracer med hængeører.

Kaniner med hængeører er naturligvis sværere at aflæse, da det er meget diskrete bevægelser med ørerne, der røber sindstilstanden. Som udgangspunkt vil hængeører signalere afslappethed ved at hænge lige ned og tæt ind til kroppen. En nervøs eller aggressiv kanin vil ligesom en kanin med opretstående ører forsøge at lægge ørerne bagud, men det kan være svært for dem og måske ses det kun ved at øret bliver løftet en lille smule.

Kropsstilling

Når en kanin nærmer sig noget ukendt og dermed potentielt farligt, bevæger den sig langsomt som når en kat er ved at snige sig ind på sit bytte. De strækker deres krop og sniger sig langs jorden ved at gå fremfor at hoppe, som ellers ville tiltrække opmærksomhed.

Nysgerrig kanin

Her ses en nysgerrig kanin hvis ører peger fremad og hovedet er strakt ud over benene.En kanin, der møder en fremmed kanin i sit hjem, vil også vise sin nysgerrighed på denne måde. Det er heldigvis ikke et tegn på aggression.

Kanin klar til at bide

Er kaninen derimod klar til at angribe, så bliver halen løftet og ørerne lægges bagud.

Det er vigtigt at forstå, at kaniner som udgangspunkt ikke er aggressive. Kaniner, der sidder meget i bure, kan finde på at bide, da de er frustrerede, men også kaniner, der er bange kan bide fra sig.

Intakte kaniner, dvs. kaniner der ikke er neutraliserede, er også mere tilbøjelige til at bide for at forsvare deres territorium.

Har du problemer med en kanin, der bider, så læs om “aggressive kaniner”

[important]

Alle tegninger er venligst udlån af Tamsin Stone, forfatter til Understanding Your Rabbit’s Habits

[/important]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *