Kaniner er stille dyr, men ikke desto mindre har de alligevel et varieret sprog. Nogle kaniner giver flere lyde fra sig end andre, men alle kommunikerer ved at brumme, stampe, knurre osv.

Hvorfor brummer min kanin?

Brummen er noget kaniner gør, når de er opstemte og ønsker at parre sig. Du kan opleve din kanin brumme, hvis dens tøjbamse er i nærheden, den ser en anden kanin, eller den i mangel på kaninselskab overfører sin seksuelle frustration på dig. Hvis din kanin har det på den måde, skal den neutraliseres, da det er synd for den. Læs mere om neutralisering af kaniner.

Mange anser brummen som en form for aggression idet hankaninen brummer lige inden han bider sig fast for at parre sig. Under alle omstændigheder er det tegn på en seksuelt frustreret hankanin, som er blevet kønsmoden, og bør neutraliseres.

En kanin kan også brumme lige inden den stamper, hvis den er bange.

Nogle kaniner laver også brummelyde, der bare er en måde at kommunikere på. Som den her kanin.

Det er vigtigt altid at tage udgangspunkt i situationen, når du skal vurdere hvad din kanin forsøger at kommunikere.

Hvorfor stamper min kanin?

Kaniner kommunikerer via stampen. Vildkaniner advarer hinanden om farer ved at stampe hårdt i jorden, så de kan nå at løbe ned under jorden og gemme sig. Det instinkt har tamme kaniner stadig. Hvis din kanin bliver bange ved en pludselig lyd eller bevægelse, kan den begynde at stampe.

Nogle kaniner bruger stampen til at vise utilfredshed og frustration, f. eks hvis de irresættes eller bliver lukket i bur. En kanin, der stamper, er ikke glad.

Hvorfor skurrer min kanin tænder?

Kaniner skurrer tænderne, når de bliver kælet og de har det rigtig godt. Lige som når katte spinder. En del kaniner skurrer tænder lige inden de falder i søvn.

En kanin kan dog også skurre tænder af smerter, men i så fald er det højere end den almindelige skurren og kaninen vil sidde sammenkrøbet eller på anden vis ikke være afslappet. En kanin kan også skurre tænder, hvis den er bange. Det er en måde at berolige sig selv på, hvis den ikke har det godt.

En kanin, der har det godt, vil ligge afslappet. Igen er altså du nødt til at vurdere kaninen og situationen for at konkludere om den har det godt eller er i smerte/er bange.

Hør to kaniner skurre tænder af velbehag.

Hvorfor knurrer kaninen?

Hvis din kanin knurrer af dig, er den tydeligvis utilfreds. Måske har du stukket hånden ind i dens bur? Måske løfter du den ofte?

Knurren kan være et tegn på vrede, frygt, usikkerhed eller stress. Jo bedre du lærer din kanin at kende, jo bedre vil du kunne forstå hvad dens knurren betyder.

Bemærk at kaninen i dette videoklip også lægger ørerne tilbage (læs om kaniners kropssprog). Den laver et skin-angreb. Det vil sige, at den markerer og viser, at den vil bide, men gør det ikke. Kaniner er som udgangspunkt ikke aggressive, og de ønsker heller ikke at bide dig. Derfor advarer din kanin dig ved at knurre og evt. lave et skinangreb. Det er vigtigt, at du respekterer din kanin, hvis den gør dette (i dette klip bliver ejeren ved med at provokere kaninen for at illustrere knurren – det er kun ment som undervisning).

Hvorfor skriger min kanin?

Forhåbentlig kommer du aldrig til at høre din kanin skrige, men kaniner kan skam godt skrige. Det er en modbydelig lyd, der skærer sig igennem marv og ben, og betyder at den er alvorlig såret eller døende.

Nogle kaniner kan også skrige når de kommer ind til dyrlægen, fordi de er overbeviste om at de nu bliver slået ihjel. Eller hvis en fremmed kat sniger sig ind på dem, og de får et chok.

 

One thought on “Hvorfor siger min kanin sådan?

 1. Hej
  Hvis en kanin er meget parrings belastende, gerne vi parre en meget. er den eneste løsning så at kastrere den? man kan ikke lære den at den ikke skal?

  Hilsen Katrine

 2. Når du neutraliserer din kanin, så stopper du produktionen af de hormoner, der gør at kaninen har trang til at parre sig. Huskaninerne bliver steriliseret og bliver ikke længere falsk drægtige eller endda rigtig drægtige. Hankaninerne bliver kastrerede og har ikke behov for at parre sig. Begge køn bliver langt mere fredelige og rolige.

  Kaniner kan ikke skifte køn nogensinde. De beholder det køn, de er født med. Men det kan være svært, mens de er unger helt præcist at vurdere, hvilket køn, de har. Mange kaninejere opdager når deres kanin skal neutraliseres, at den faktisk er et andet køn end de troede. Det oplever mange 🙂

 3. Hey 🙂 Jeg har to kaniner, en pige og en dreng. De har deres bur, og så har de en slags løbegård udenforan buret hvor de har fri adgang til et par timer om dagen 🙂 Problmet er, at min han jo kan lugte også er der også et område hvor han kan se hende så han brummer en del og er en smule frustreret. ( dog kun ude i løbegården, i buret skænker han hende ikk en tanke 😉 ) Jeg ville rigtigt have kastreret ham, men så læste jeg om alle risikoerne også turde jeg ikke. Kan jeg omrette buret anderledes så det ikke vil frustreRe og stresse ham? Eller gøre noget andet?

  1. Der er stort set ingen risici forbundet ved kastration. Hvor har du dog læst det henne? Selvfølgelig er der altid en risici forbundet ved en operation, der er det også, hvis din kanin skal have ordnet tænder, eller hvis du selv skal opereres, men den er så minimal, at det ikke er noget, man ellers har fokus på. Det er en gammel skrøne, at kaniner ikke kan tåle bedøvelse. Nogle dyrlæger er ikke så meget for at arbejde med smådyr, og de vil sige fra, hvis du beder om at få din kanin kastreret eller steriliseret, men så vælger du jo blot en anden dyrlæge, der har dygtig nok. Hvis du vil høre hvor andre har fået deres kaniner neutraliseret, kan du spørge her: http://www.kaninhaandbogen.dk/forum/viewtopic.php?f=4&t=33

 4. Ellers trives han super på alle andre måder, har aldrig bidt og er en nysgerrig og sød kæle kanin. Han har ikke ændret sig specielt efter han blev kønsmoden – han er 7 måneder 🙂

  1. Det ville være rigtig godt, hvis du fik dem begge to neutraliseret samtidig. En del dyrlæger vil gerne give lidt rabat, når du får neutraliseret to kaniner samtidig. Bor du i nærheden af Falster, kan du lave en aftale med Bunny Sanctuary, som kan få neutraliseringer til en helt særlig rabat. Din hankanin er seksuelt frustreret, og det er hårdt for ham. Din hunkanin vil jo også være seksuelt frustreret.

 5. Jeg har købt en kanin. Hun er 1 år gammel og hedder Rita. Hun er virkelig en så sød en kanin, men hun bider og knurrer hele tiden. Jeg stikker ikke hænderne indtil hende i buret, da jeg har hørt, at det kan provokere hende, derfor åbner jeg buret, lader hende op ud selv og så undersøge de forskellige ting.
  Hvis jeg sætter mig i sengen, kan hun finde på at springe hen til mig, knurre af mig og så bide mig. Hun bider hul. Hun gør det samme på min bror og mor.

  Hun virker frustreret og stresset. I morges havde hun vendt hele sit bur på vrangen og virkede trist.
  Hvad kan jeg gøre? Hun vil ikke tage mod godbidder fra hånd, men spiser, når hun er alene.

  Plejer at lægge et tæppe over buret, så hun kan få ro og det plejer at hjælpe hende.

  1. Øv, det lyder ikke sjovt. Der er flere ting i det. Hun lyder ikke til at være steriliseret? Hunkaniner bør altid steriliseres, da de kan blive pirrelige og territoriale, og det lyder som om, at det er hun. En sterilisering vil absolut hjælpe. Kaniner, der ikke er neutraliserede, er ikke så gode kæledyr. Nogle er, men de fleste er ikke. Det kan de fleste dyrlæger heldigvis godt hjælpe dig med. Derudover så skriver du, at hun virker frustreret og stresset. Hvor meget er hun i bur? Og hvad har hun at lave, når hun er lukket i bur? Og hvad kan hun lave, når hun ikke er i bur?

   1. Det er det virkelig ikke. Jeg ved faktisk ikke, om hun er steriliseret. Vil spørge den tidligere ejer og få det gjort, da jeg ikke kan bære, at hun er så ked af det. Hun stod aflivning, da hendes tidligere “forældre” skulle skilles og det kunne jeg ikke bære i mit hjerte.

    Hun har et stort bur og hun kan bevæge sig fint omkring. Har sat noget træ ind til hende, så hun kan sidde deroppe og holde udkig. Hun benytter sig meget af den. Derudover en madskål, et “toilet” og en vanddunk. Hun har også en skål derinde, men hun plejer at bide i den og kaste rundt med den. Ved ikke om det er leg?
    Hun er i buret, når jeg er på arbejde og lukker hende så ud, når jeg kommer hjem. Så hopper hun fra buret til sengen et par gange om dagen.

    Plejer at lægge mælkebøtter til hende, dem vil hun gerne spise fra hånd.

   2. Jeg tror ikke, at hun er steriliseret. Hendes adfærd virker ikke sådan, og du ville have fået det at vide – der er stadig rigtig mange, der ikke ved, at især hunkaniner skal steriliseres. Er hun renlig udenfor toilettet? Det vil hun være, hvis hun er steriliseret. Du skal tænke på, at kaniner er meget aktive og intelligente dyr. De trives ikke med bare at sidde og glo. Smid madskålen langt væk og giv hende i stedet hendes kraftfoder i en foderbold (den til katte – kaniner lærer det lynhurtigt og synes det er sjovt). Du kan også gemme hendes mad i høet eller i nogle toiletruller, som du så lige bøjer sammen i enderne. Hun skal arbejde for føden. Hendes hjerne er skabt til at hun bruger hele døgnet på at søge efter mad, så hun kommer lynhurtigt til at kede sig, hvis hun kan spise sig mæt i fuldfoder i madskålen på 5 minutter.

    Giv hende nogle papkasser (skær to huller i hver sin ende). Du kan købe nogle pæne papkasser i Ikea, men du kan også bare bruge nogle helt almindelige papkasser. Kaniner elsker at gemme sig derinde, men også at rive deres papkassehule i stykker. Og hvis du er kreativ, kan du bygge hende en helt underjordisk hule under din seng ved at tape papkasser sammen i forskellige størrelser med huler, der fører ind fra den ene til den anden. Det vil de fleste kaniner synes er rigtig sjovt. Du kan stikke grene igennem en af papkasserne fra oven, så hun skal gnave sig igennem grenene for at komme igennem. Hun skal aktiveres meget mere.

    Hvis hun er renlig, kan du også lade hende rende frit, selvom du ikke er hjemme. Det plejer ikke at give problemer. Giv hende også friske grene – lige nu er de særligt lækre, fordi der er små skud på dem. Men tænk i det hele taget over at give hende noget at lave, så hun er en beskæftiget kanin. Er hun håndtam ellers? Hvis ikke, så fortsæt endelig med at håndfodre hende, som du gør med mælkebøtterne. Lige nu er der også lækre skvalderkål rundt omkring.

    Hvis hun synes, at det er sjovt at kaste med ting (det er der nogle kaniner, der synes er hyleskægt), så kan du give hende låget fra et syltetøjsglas, nogle plastiknøgler (dem til børn) eller købe legetøj til papegøjer.

 6. Hej:)
  Jeg har en kanin, og et problem. Hun er næsten lige fyldt 4 og efter hun er fyldt 4 har hun knurrede rigtig meget! hun har aldrig gjort det før nu. hun har altid været en fin lille pige, og jeg hved ikke lige hvad der er sket, og hun bider heler aldrig eller *tar* efter en… Håber du vil hjælpe:)
  Knus.

  1. Hvornår gør hun det? Er det, hvis du løfter på hende, eller gør noget? Det kan være, fordi hun har ondt og du måske løfter hende, men det kan også være, at der er sket nogle ændringer i hendes miljø, som gør at hun er utryg. Så du må lige fortælle lidt mere om ændringer, der er sket siden hun er fyldt 4 år – f.eks har I fået hund eller sådan noget? Hvornår sker det?

   1. Altså jeg var begyndt at springe lidt med hende, og det er lidt derefter det er sket.. Men er nu stoppet igen med at springe med hende og efter har hun slet ikke gjort noget. men holder self stadig øje.:)

 7. Hej 🙂
  Jeg har fået en lille hermelin han kanin. Mener han er 9-10 uger gammel nu og er meget nysgerrig! Han er begyndt at nappe/bide i stort set alt, og specielt fødder når man går rundt. Han er også begyndt at sige nogle underlige lyde som om han nyser eller væser af en selvom man ikke rør ham. Hvordan kan det være han siger de lyde og napper til alt og alle?

  1. Unge kaniner “smager” på tingene. De er nysgerrige og de bruger tænderne. Så du kan godt forvente meget mere af den slags. Men sørg for at han har en masse godt at gnave i, som friske grene, frisk græs og hø, papkasser, toiletruller osv. Det lyder lidt mærkeligt, hvis han hvæsser/nyser. Kan du beskrive det lidt nærmere?

 8. Hej

  jeg har overtaget en lille hun kanin, hun er ca. 1 ½ år, hun er rigtig tam og kælen, elsker at tumle rundt og spjætte, især om morgen og om aften, hun er ude det meste af dagen, hun elsker at nusse og når hun vil kæle hopper hun gerne op i sengen eller i sofaen og så slikker hun på en til man, nusser hende, men hun bryder sig ikke om at blive taget op, er der en måde man kan øve det med hende ?

  1. Du lyder til at have en rigtig dejlig kanin 🙂 De færreste kaniner kan lide at blive løftet. Det er meget ubehageligt for dem, og gør man det for meget, kan man risikere at kaninen bliver nervøs eller begynder at bide fra sig, så man ødelægger det gode forhold mellem kanin og en selv. Det lyder ikke til at du har haft hende så længe, så måske vil hun være mere rolig omkring det, når hun har lært dig bedre at kende og har fået tillid til dig.

   Hvornår har du brug for at løfte på hende?

   1. jeg har haft hende siden Maj mdr, det er ikke så vigtigt for mig at løfte hende, men nu har jeg nogen små niecer som kommer og hilser på hende og de vil jo gerne løfte den op, og det er jo svært at forklare dem at det kan den ikke li, men det må jeg prøve at forklare dem, for som det er nu, er hun ikke spor nervøs og vil ikke ødelægge det 🙂

   2. Okay 🙂 Du skal forklare dem, at kaniner er byttedyr, som lever hele deres liv med jorderne godt plantet i jorden. Det eneste tidspunkt i deres liv, hvor de pludselig bliver løftet, det er når et rovdyr har fanget dem for at slå dem ihjel. Det er derfor, at kaniner ikke kan lide at blive løftet. Det sætter en instinktiv reaktion i gang om at de er blevet fanget af et rovdyr og skal dø. Nogle kaniner kæmper med hele deres liv for at komme ned igen, og andre finder sig passivt i det. Under alle omstændigheder så kan de ikke lide det. Og det er jo meget sundt for børn at lære at omgås dyrene på deres præmisser, så det vil de helt sikkert forstå.

 9. Hej igen

  jeg skriver i håb om at kunne få noget hjælp, jeg har en kanin på lidt over 1 ½ år, og hun elsker at slikke på en når hun vil nusses også mens man nusser hende, men i går begyndte hun at nappe mig, troede bare hun var ivrig, men det forsætter i dag, jeg er sikker på hun ikke gør det for at være ond, hun er ikke steriliseret ville det hjælpe eller er der andet jeg kan gøre for at det ikke sker mere ?

  1. Det kan måske afhjælpes, at hun bliver steriliseret. Det kommer lidt an på situationen. Det lyder til at hun bliver lidt for ivrig, når hun bliver kælen, eller at det bliver for meget for hende. Hvor kæler du, når hun napper?

 10. hun napper når hun kommer hen og vil kæle, på det tidspunkt er jeg ikke begyndt at kæle med hende endnu, så slikker hun mig bla. på armene og det er der hun napper lidt, hun gør det ikke på benene eller på hænder eller fingrene, jeg købte en kalksten hun kunne bide i, og virker til det hjalp lidt men hun gør det stadig, så det er kun armene hun er “glad” for at nappe i, men ellers er hun den sødeste og rolige kanin 🙂

  1. En sterilisering kan hjælpe, da intakte kaniner er lidt mere “intense” i deres adfærd. Men ellers lyder det blot til, at hun er en bestemt, lille dame, der ved hvad hun vil. Det er charmen ved hunkaniner, at de kan være sådan, og den slags kaniner fylder bare lidt mere – på den gode måde 🙂 Du bør dog overveje at få hende steriliseret af andre årsager også. Der er jo desværre en markant øget risiko for, at hun vil dø tidligt af kræft i reproduktionsorganerne, og det kan kun forebygges ved at sterilisere hende.

 11. Tusind tak for svar, jamen det vil jeg da helt sikkert overveje, men det er desværre ikke helt billigt så må nok lige spare lidt op, ja det må man sige hun er, hun er også begyndt at stampe, men ikke fordi der er noget at være nervøs for, hun gør det primært hvis hun sidder på gulvet og og man sikker hånden ned til hende, og så man ikke nusser hende hele tiden så kommer hun med nogen små utålmodige stamp, eller gør hun det ikke

 12. hej
  jeg har en hun kanin på snart 17 mdr.
  da vi købte hende købte vi også hendes bror.
  aldså har vi dem begge, hendes bror er rolig og sådan.
  men hun kaninen er begyndt at nappe efter mig og bide,fek når den får mad eller jeg vil kæle med den.
  derfor har jeg svært ved at transportere den til en løbegår osv.
  så er begyndt at løfte den i et transportbur…..
  kan jeg gøre noget for at den ikke gør det mere..
  eventuelt kæle mere med hende da jeg ikke er sammen med hende, mere enn 3 timer om dagen…da den står udenfor..
  Kh Ida

  1. Hej Ida
   Du fortæller ikke så meget, så det er muligt at danne et fuldt billede af situationen. Men der kan være flere ting i de – hvis kaninerne ikke er neutraliserede, så kan hun være falsk drægtig. Det gør, at hun bliver mere pirrelig og territorial. Det kan kun løses ved, at hun bliver steriliseret. Derudover skriver du, at hun skal løftes – for bl.a. at komme i løbegård. Burkaniner har langt større tendens til at bide, fordi de i bund og grund ikke trives. Kaniner har brug for at have god plads omkring sig, at kunne græsse hele tiden, løbe og lege. Det kan en burkanin ikke. Så kommer udfordringen oveni, at du for at få hende ud på græs, løfter hende. En del kaniner kan begynde at bide fra sig, når man nærmer sig dem, fordi at de er bange for at blive løftet (fordi det er det, de forbinder med en, fordi man løfter for meget på dem). Så: de to kaniner skal neutraliseres, og så skal du have have bygget en løbegård rundt om buret, så de har fri adgang til at løbe rundt. Sørg for at løbegården er min. 12 m2 – det er ret lidt for to kaniner, men det vil være en begyndelse for bedre trivsel. Det er ganske let at lave en løbegård, hun har adgang til døgnet rundt. Du kan købe hønsehegn og små hegnspæle, du bare stikker ned i jorden, i stort set alle byggemarkeder.

 13. Hej.
  Købte to franske væddere i januar i år. De var salgsklare 1.december 2015. Vi fik af vide at det var to hanner. De har virkelig nydt hinanden og sovet samme helt tæt, lige indtil her først i marts. Jeg kom ind til dem en morgen ( de er i vores ene lade i en gammel fold ) Der løb den ene efter den anden, mens den brummede. Den anden, ja den lød nærmest som en skruk høne, og prøvede virkelig på at komme væk. Jeg fik fat i den som brummede og fik den vendt om, og det var en han kunne man tydeligt se. Så nu har vi skilt dem ad. De blev mere rolige, selvom deres bur så blev en lidt mindre. Nu er hannen begyndt at brumme igen, og prøver at komme ind til den anden. Det skal siges at han er hoppet ud af buret 4 gange ( Troede virkelig ikke den kunne hoppe så højt 🙂 ) Så nu er der hegn til loft, men han prøver alligevel at hoppe ud, hopper op af det stykke træ hvor den hoppede ud over inden hegnet blev sat op på toppen af det. Render også tit rundt og rundt i indhegningen. Keder den sig også lidt? Hvad kan jeg lave af legetøj til dem. Kan jeg lave tunneler i træ og måske trapper de kan kravle på. Høre tit om at man kan lave noget med papkasser, men spiser de dem ikke?? Håber i kan svarer lidt på mine spørgsmål. Det er første gang vi har kaniner og vil bare det bedste for dem.
  Hilsen Lone

  1. Hej Lone. Dejligt at høre, at I vil kaninerne det bedste, og det at I har anskaffet to kaniner tyder jo også på, at I er opmærksomme på, at kaniner er sociale dyr, der trives bedst sammen med en ven. Først og fremmest skal I få dem kastreret. De er vist mere end klar til det nu 😉 Når de har været kastreret i 5-6 uger, kan I begynde at sammenføre dem. To hankaniner er ikke altid det letteste sammen, særligt når de begge to er ungkaniner, men mange har hankaniner sammen uden problemer, så der er ingen grund til at male fanden på væggen, før I overhovedet er gået i gang med sammenføring. Når der er gået 5-6 uger, kan I sætte den mere forsigtige kanin ind i en løbegård hos den anden. Dermed går de sammen, men uden at de kan komme til at slås. Det vil derfor ikke stresse dem. De må på intet tidspunkt komme til at bide hinanden, så hvis der er napperi, så må du sætte noget insektnet rundt om. Men det lyder som om, at de måske allerede går i samme fold nu og ikke er blevet adskilt? Det er vigtigt, at de bliver adskilt, indtil de har været kastrerede et i par uger. Lige nu løber den ene rundt og råber ukvemsord af den anden, og det gør det bare ikke lettere for jer på sigt.

   Til dit andet spørgsmål. Kaniner er intelligente dyr, der har brug for at være i gang. Så giv dem en graveboks, nogle papkasser med huller i (de må gerne gnave i dem. Det er faktisk kun godt. De spiser ikke pappet, og hvis de gør er det i en mængde, der ikke er skadelig. Desuden indeholder pap også fibre, så helt skidt er det ikke), og lidt aktivitetslegetøj. Bøj den ene ende af toiletrullerne sammen og put lidt guffer i, og luk den anden ende i også, og giv dem det at more sig med. Sørg for at de ikke får mad i en skål, men at pillerne gives i en foderbold, som de skal trille rundt for at få mad ud af. Du kan også gemme det i deres halm/hø.

   Har de mulighed for at komme ud? Det vil jo være ganske oplagt at lave et hul i muren, så de kan rende ud i en stor løbegård (min. 20 m2). Kaniner har faktisk brug for sollys, for de kommer også til at mangle D-vitamin, hvilket påvirker tænder og knogler. Kaniner elsker i det hele taget at ligge i solen og sove, så giv dem endelig mulighed for at søge hen i solen, når de ønsker det. Ude i løbegården kan du plante en masse krydderurter, sætte træstammer, de kan hoppe op på og små kasser.

 14. Hej
  Tak for svar…..
  Har lavet noget legetøj osv til min kanin, den som bed.
  Og nu kan jeg for det meste give den mad ude den bider…..har også i de sidste to par dage kunne løfte den ud i løbegården….så tror endelig bare den keder sig, nu vil jeg lige overveje om hun skal neutraliseret…
  Ellers tak for hjælpen og skriver hvis der er flere problemer jeg gerne vil have svar på❤️
  Kh Ida

 15. Hej.
  Jeg har en efterhånden lidt gammel kanin (8-9år). Hun har aldrig rigtig brudt sig om mennesker eller været den sygeste kælepotte. Jeg har så begyndt på at tage hende ud mere og mere og der virker som om hun har været glad for det. Her igår begyndte hun at trampe helt vildt i jorden mens hun løb hurtigere end hun plejer. Er det dårligt? Ved godt at trampen ikke er særlig godt men hun kommer hen til mig som om hun vil nusses samt har ørene strittende op i luften (har hørt det er et tegn for glæde?) hun faldt så ned igen lidt efter men ved ikke hvad der skete?? Hun er ikke neutraliseret og ved ikke om det er for sent at gøre nu. Håber du kan hjælpe mig.
  Hilsen lærke

  1. Hun er helt sikkert blevet skræmt af noget, og det er naturligt nok, hvis hun ikke er vant til at komme ud. Så er der mange lyde, hun lige skal vænne sig til, men en del nervøse kaniner trives faktisk rigtig godt udenfor, så det er fint at lade hende komme ud. Din kanin er jo en ældre kanin, og jo ældre, man er, jo længere tid tager det at komme sig efter en operation (for alle dyr, også mennesker). Du kan få din dyrlæge til at tage en blodprøve på hende først for at tjekke om hun er i god nok form til at blive steriliseret, men du skal være opmærksom på, at hun vil have sværere ved at få bedøvelsen ud af kroppen, så du skal sørge for at give hende god varme, masser af væske og lækkerier klar. Fordi hun jo er en ældre kanin, og det ikke lyder som om at du ellers har haft behov for at få hende steriliseret, er der måske ingen idé i at få det gjort nu?
   Giv hende i stedet en god pensionisttilværelse med en masse motion og løbeture.

 16. Hvad betyder det når ens kanin piver næsten som et marsvin??
  Det er blot hvis man går hen til hende mens hun er udenfor i sin kravlegård.

 17. hej alle her inde.
  jeg har biologi lige nu, og ville høre om der er nogle af jer der ved hvor stort problemet er med kaniner der laver huller i jorden??
  håber i kan hjælpe mig.

  hilsen simone

  1. I Danmark? Der er jo ikke mange vilde kaniner i Danmark, så problemet er ikke-eksisterende.

 18. Hej alle dejlige kanin elskere 🙂

  Jeg skriver på den her side , fordi jeg har et problem med min dejlig laban.
  Han er Ca. 7 måneder og er steriliseret. Og har alt hvad hjertet kan begære.

  Han er ude om morgenen til jeg skal i skole ( fra 8 til halv 3, om fredagen til kl 12) og ude når jeg kommer hjem , så det eneste tidspunkt han er i bur på, er om natten og de timer jeg ikke er hjemme.

  Jeg sørger hele tiden for at han har hø , mad og rent bur når det trænger.

  Samt når han er ude, så har han fuld adgang til mit værelse , sofaen og hans elskede papkasser, og hvad han ellers har af legetøj.

  Har også haft ham til dyrlægen , hvor hun siger at han er sund og rask ,samt pæne tænder. Dog et lille minus: vægten er ikke helt som den skal være , men det er med noget der skyldes det sted, hvor han boede, før jeg fik ham. Han skal ta lidt på.

  Men stadig så gnaver han i tremmerne , så håber, i kan hjælpe mig, for elsker min lille laban rigtigt højt og vil gøre alt for at han få et langt og lykkeligt kaninliv.

  Knus en frustede og kærlig kaninejer

  1. Han er jo faktisk meget i bur, hvis du tænker over det = måske 15 timer på et døgn. Og samtidig er kaniner jo allermest aktive på de tidspunkter, hvor vi andre gerne vil sove – tidlig morgen og sen aften – så de tidspunkter, hvor du har sat ham i bur, er der hvor han allermest vil ud og lege. Så derfor rusker han i tremmerne. Derudover er der mange kaniner, der virkelig har det skidt, når de er i bur. Du kan vel kalde det en form for klaustrofobi. Tænk hvis det var dig, der blev lukket inde på dit værelse i 15 timer hver dag – du ville også buldre på døren og vinduerne engang imellem, når du kunne høre, at din familie gik udenfor for at få dem til at lukke dig ud. Hvad er grunden til at du ikke vil lade ham være ude hele tiden? Du kan let lære ham at blive renlig og hvis han har rigeligt med friske grene, papkasser at gnave i og du rydder op, så burde der ikke være noget, han kan gnave i, andet end det han må.

   1. Jeg bor til leje på et værelse , hvor jeg ikke må lade ham være ud med mindre jeg er hjem så jeg meget gren frabedes mig og blive kaldt en dyr mishandler tak for gøre alt for at min kanin har det godt og han har et doblet bur med løbe gård sat op til så han har rig mulighed for at bevæg sig og når jeg så er hjem har han hele mit værelse og rend på tak så bad ikke om negrativ mening men mere ide’er.

    Og han få altid friske ælbegren samt har en dele legetøj papkasser og et dejligt tæppe som jeg har lavet til ham plus jeg altid bliver mødet med kanin hoppe og kys når jeg kommer hjem☺️

   2. Beklager, hvis svaret ikke var det, du søgte efter. Men du spurgte til råd til at undgå at han bider i tremmerne i buret. Du fik forklaringen på hvorfor han gjorde det og hvad du kunne gøre. Der er ikke andet du kan gøre end det der er foreslået. Men vær opmærksom på at han kan ødelægge sine tænder fuldstændig på at bide i tremmerne, så de faktisk skal hives ud efterfølgende og han regelmæssigt skal have slebet tænder.

 19. Hej.
  Idag da jeg var ude ved min kanin, gik jeg en lille tur. Men lige pludseligt er der noget der falder ned sådan at min kanin bliver bange og farer afsted mens den skriger, jeg har ALDRIG hørt noget hjerteskærende end det! Jeg skynder mig at få fat i hende og beroliger hende, men nu er hun meget bange for mig.

  Hvad skal jeg gøre?

  1. Øv, en kedelig oplevelse 🙁 Var hun i sele? Det er nemlig en voldsom reaktion, så hun har ikke følt sig tryg i situationen overhovedet, da det skete. Hun skal nok komme sig over det, men det er vigtigt at du forsøger at gøre hende mere tryg. Har hun kasser i sin løbegård, som hun kan gemme sig i? Eventuelt nogle tornede buske, f.eks en hybenrose, som hun også kan sætte sig ind i. Den slags er med til at gøre kaninerne mere trygge. Og hvis du går tur i sele med hende og hun ikke virker 100% tryg ved det, så skal du måske droppe det. Har hun ellers været glad ved det, så skal du nok give hende en masse godbidder løbende.

 20. Hej

  Min kanin på ca 2 ½ år er begyndt at få tynd mave, men det er kun om morgen ved 3-5 tiden, og resten af dagen er der intet, det begyndte for ca 2 uger siden, intet har ændret sig ang kost, eller andet hun får det hun altid har fået og det har hun trives med alt den tid, hun har adgang til hø og frisk vand hele dagen, hun får mad 3 gange gange om dagen under ½ dl hver gang og nogen gange lidt æble eller salat inden hun skal sove og hun får rent bur to gange om ugen

  1. Har hun stadig problemer? Det lyder som natafføringen, du ser. Det er der som sådan ikke noget galt i. Du skal blot holde øje med om det kan være, at hun har ondt, som gør, at hun ikke bøjer sig ned og spiser det, eller om hun har tandproblemer. Tandproblemer ses tit ved at der begynder at være tegn på dårlig mave/uspist natafføring.

 21. Ja det har hun, hun opføre sig præcis som hun plejer, grynter og prøver at presse snuden ud mellem træmmerne når jeg kigger til hende om natten, hendes afføring er ikke noget hun spiser da det sigger fat i pelsen i rumpen på hende, det er temmelig klisteret, så jeg lige må vaske hende, men som sagt hun spiser som hun plejer og er altid glad og imødekommende, nat og dag, er der noget i vil råde mig til at ændre på så hun kan slippe af med det ?

  1. Der er noget galt her. Hendes afføring skal ikke sidde fast i pelsen, så hun skal vaskes. Er hun meget i bur? Det kan skyldes inaktivitet/for meget tid i buret, overvægt (pga for meget tid i buret) eller at det er hendes foder (og det kan så bare være at problemet dukker op nu). Så, først: fjern eller skær markant ned på hendes fuldfoder og se om det hjælper i løbet af 2 dage. Derudover så skal hun ud og løbe – en sund mave kræver masser af bevægelse, så hun skal ud og bevæge sig. Hvis det ikke hjælper at fjerne hendes fuldfoder, så kan du godt fortsætte med at give hende det, men så skal det være i en foderbold, så hun skal bevæge sig for at få maden. Hvor meget er hun ude og bevæge sig udenfor buret hver dag?

 22. Hun er i bur om natten og det er fordi ellers gnaver hun i ting, det gør hun dog ikke når jeg er der, og kan holde øje med hende, men ellers er hun ude fra ca. kl.07 til 22-23, men hun ligger for det meste bare og hygger og tager sine løbeture om morgen og om aften, ellers tuller hun bare rundt, jeg har altid givet hende det foder hun og fik da jeg fik hende, men det er noget billigt noget så måske derfor, jeg prøver at bare give hende hø et par dage og så ellers skifte hendes foder, og prøver at aktivere hende noget mere

 23. vores hunkanin laver lyde i maven når hun drikker, hvad kan det være? vi har købt hende i et marked hvor hun var 8 uger i august. det er først begyndt i sidste uge. det er som om hun er sulten, hun har hø hele døgnet og hun få vitacraft piller hver morgen og aften, hun få ca. ialt 30-35 g om dagen. + hun får grønt hverdag og æblegrene 2-3 gange om ugen. hvad kan være årsagen?

  1. Det sker engang imellem, og er ikke noget at være bekymret for. Men det er godt at I holder øje med hende. Så længe hun spiser og er aktiv, så skal I ikke være bekymret.

 24. Hej jeg har lige et spørgsmål. Min kanin er begyndt at stampe. Han er knap 11 uger og jeg har kun haft ham 1 uges tid. Forleden stampede han i buret, det forstod jeg godt, og tolkede det som at han ville ud og løbe. Men i dag stampede han meget pludseligt flere gange selvom han var ude af buret. Jeg sad og så tv på min sofa med min computer, så jeg trickede ham ikke, med mindre det var lyde fra tv’et. Men slukkede for det og derefter gjorde han det en gang mere. Forstår ikke hvad han er så utilfreds med?

  1. Vi kalder det “at høre spøgelser”. Det gør mange kaniner, der bor i lejlighed – de hører måske en hund, en støvsuger eller andet, som er længere væk til du kan høre det, men kaninen kan og reagerer på det. Hvis han er madglad, så kan det oftest let kureres med lidt godbidder, så han falder til ro og beskæftiger sig med noget andet. Hvis han begynder om natten, kan det være at du i en periode skal have noget radio tændt (med snak, ikke musik). Det afhænger altid af situationen, når man skal tolke kaninsprog, og når det er stampen som det her i den situation, så er det fordi din kanin er utryg og har hørt noget, du ikke har hørt.

 25. Hej jeg var her forleden ude at lufte min kanin da den lige pludselig skriger og bliver helt ustyrlig den hoppede rundt som om den var rigtgi bange men der var ingen kat eller hund i nærheden

  1. Den har måske kunne lugte et rovdyr eller høree et. Du skal tænke på at de har langt bedre hørelse og lugtesans end du har. Mange kaniner bliver utrygge af at blive luftet i snor. Hvis din kanin ellers virker tryg og glad ved det, er det fint, men virker den nervøs, så skal du måske finde en anden måde at aktivere den på.

 26. Hej. Min kanin har lungebetændelse, og dør meget snart. Den har besvær med at trække vejret, en gang i mellem klapre den med sine tænder ligesom når man fryser. Nogle der ved hvad det kunne betyde?

  1. Du er klar over, at hvis din kanin har akut lungebetændelse og har svært ved at trække vejret, så skal den straks til dyrlægen og aflives???? Alt andet er dybt uansvarligt. Desuden har dyrlægerne også iltmaskiner, så din kanin ikke skal kvæles.

 27. Hej Kaninhåndbogen, Kan min kanin godt finde på at lave parrings lydene selvom den har været hos lægen så den kan ikke parre sig

  1. Ja, det kan den sagtens. Ligesom den også godt kan finde på om foråret at forsøge sig at parre sig med hunkaninen, hvis den bor sammen med sådan én. Den vil bare ikke være nær så insisterende som en intakt hankanin ville være. Forårskuller kommer vi desværre ikke udenom, heller ikke hos kastrerede hankaniner.

 28. Jeg er bange for mine kaniner vil dø!! 🙁 Når mine kaniner hopper rundt og sådan så hakker det sådan.. svært at forklare men deres hoved det vender sig lynhurtigt! Det ser helt galt ud som om de er syge… vil virkelig gerne have svar

 29. Hej 🙂
  Min kanin er 4 år og begyndte her forleden dag, da jeg nussede ham, at knide sig op ad min arm. Han gøre som sådan ikke rigtig noget ud over dette og hoppe over den osv.
  han gør det nogen gang, når vi nusser, men det holder også hurtigt op igen, hvis jeg holder op med at nusse ham og lader armen ligge. Hvad kan det være?
  Men ud over det har han det med at prøve at “grave” i min seng, hvilket er liiidt irreterende, men jeg er også mere intresseret i at vide hvorfor han gør det og finde evt. en løsning 🙂
  håber i kan hjælpe
  mvh Maria og Balou

  1. Det er helt normal adfærd for en intakt hankanin 🙂 Det er blot naturlig adfærd. At grave kan også være leg – han er jo en kanin, og fra naturens side så vil han jo grave, gnave, løbe og græsse. Det behov har han stadig, selvom han bor indenfor. Så lad ham endelig grave, hvis han synes det er sjovt. Du kan også prøve at give ham en stor balje med træpiller i, som han kan grave i. Og sørg også for at han har friske grene at gnave i, så han kan udleve lidt naturlig adfærd.

 30. Hej.
  Min kanin begynder at sige mærkelige lyde mens jeg nusser den.
  Den opfører sig helt normalt udover at den siger mærkelige lyde. Jeg er bange for at den er syg eller noget ellers skurrer den bare af velbehag. Det håber jeg ihvertfald.

 31. Hej:)
  Min kanin fødte her idag:)
  Men et par dage før (og den gør det stadigvæk) begyndte den at brumme, men jeg syndes ikke rigtig det lyder som den kanin i videoen?
  hvad skal jeg gøre for satser på unger igen næste år?:/

 32. Hvad betyder det, når de enten bider i et håndklæde? Eller graver med forpoterne? Jeg har en lille hunkanin unge, som jeg stadigvæk prøver og forstå hendes adfærd og kropssprog. Men i følge det i har skrevet, så viser hendes ører. At hun er opmærksom, afslappet eller afslappet/træt. Men hun har altid hendes ører i den stilling, som i skriver betyder afslappet/træt, når hun er hos mig på mit lille bord på hendes håndklæde, mens jeg prøver og nusse hende med en finger. Jeg har muskelsvind og sidder i en kørestol. Men jeg har min hjælper ved siden af mig, mens jeg har hende hos mig. Og ellers har jeg hende på hendes håndklæde med en lille kuglepude rundt om hende. Mere som en sikkerhed. Men jeg er en smule i tvivl om det er en god ide? I forhold til deres instinkt? Hun er min første kanin, og har boet hos mig i en uge.

  1. Beklager meget sent svar på dit spørgsmål – prøv at læse lidt her om hvordan kaniner leger: http://www.kaninhaandbogen.dk/kaniner-som-kaeledyr/daglig-pasning-af-kaniner/aktivering-af-kanin/

   En bog, du vil sætte stor pris på, hvis du interesserer dig for adfærd hos kaniner, er Tamsine Stones “Understanding rabbit behaviour” – https://www.amazon.co.uk/Understanding-Rabbits-Habits-Tamsin-Stone/dp/0954350022 – den er rigtig god og meget let at komme igennem.

   I forhold til når du kæler med din kanin, så lyder det rigtig fint. Du kan med fordel se om du kan komme i gang med klikkertræning og faktisk lære din kanin at hoppe op på skødet af dig (f.eks fra buret, et bord, sofa eller lignende).

 33. Hej

  Jeg har to franske væddere. Søskende fra slutningen af december ’16. I marts blev begge neutraliseret. De har masser af plads og alt hvad de behøver, plus lidt mere. En smule forkælede, måske. Her den seneste måned er han så begyndt at knurre/brumme og opføre sig som om han er kønsmoden. Han har humbet sin søster et par gange. Jeg har spurgt ved dyrlægen, men de havde aldrig hørt noget lignende. Så nu forsøger jeg her.

  Alle steder står der at den form for adfærd stopper ved kastretion. Det er bare ikke tilfældet her. Har I nogen forklaring på hvordan det kan være?

  1. Det er ikke lige tidspunktet, men selv kastrerede hankaniner bliver “amorøse” om foråret og opfører sig som om de ikke er kastrerede. Det er dog bare ikke helt så intenst, som hos de intakte kaniner. Du vil formentlig opleve at han gør det engang imellem. Det vigtigste er at hans søster er okay med det.
   Hvis han ikke brummede samtidig, så kunne det være tegn på at han har ondt og/eller er stresset. Det lyder ikke som tilfældet. Du kan jo tjekke om han er blevet korrekt kastreret – fejl kan jo ske hos den bedste.

 34. Hej jeg har luge fået den sødeste kanin unge hun er nåk 2-3 måneder normalt når jeg sidder og kikker på min telefon så hopper hun op i sofaen og kikker på mig så ligger jeg mig ned til hende så kan jeg nusse hende i mens slikker hun mig på panden men de her par dage har hun ikke ville gøre det, her igår gik jeg ud i mit køkken så kom hun hoppende ind i køkkenet og så kikkede hun på mig lige som hun gjorde da jeg hvar i sofaen så lage jeg mig på gulvet og hun slukkede mig og jeg nussede hende så lidt senere satte eg mig ind i sofaen men hun kom stagdig ikke så gik jeg ind om it sove værlse så lå hun under senge. Hvorfor tror du hun gør det er hun måske hved at blive syg

  1. Hun er bare ved at blive lidt ældre. Hun fejler ikke noget. Men det er da dejligt med sådan en lille kærlig kanin 🙂 Hun skal nok fortsætte med det resten af sit liv med at soignere dig, men der vil nok være perioder, hvor hun ikke gider. Hun er lige i en alder, hvor resten af verden er meget spændende, men når hun falder lidt til ro, så kan I nusse igen, men når en kanin bliver teenager, så gider de oftest ikke al det kæl, som man var vant til, da de var små. Det kommer dog igen, når de bliver ældre.

 35. Hej jeg har en hun kanin, hun meget rolig siden igårbegynder hun med at brumme og bide, hun plejer ellers og være helt stille men så ligepludselige er hun sådan, men har ogs lagt mærke at jeg ikke har lagt hende udenfor i et stykke tid, vil gerne vide om det derfor.

  1. Du har ikke skrevet hvor gammel hun er. Det kan nemlig være tegn på at hun er seksuelt frustreret – brummen og nappen kan sagtens være en del af dette. Så skal hun steriliseres, hvis hun ikke allerede er det. Hvis det er fordi hun er “aggressiv”, så kan det skyldes 1)hun har ondt 2)at du løfter rundt på hende 3) at hun sidder i et lille bur. Burkaniner har tendens til at bide – de mistrives, og sådan kort fortalt, så giver det en frustreret kanin.

  1. Den kan den sagtens. Hos nogle hankaniner bliver der en smule parringslyst tilbage, men bare ikke nær så slemt som hvis de ikke var kastrerede.

 36. Hej

  Jeg har Alfred som er 9 måneder gammel – han blev kastreret i starten af februar og vi har set både gode og dårlige adfærd’s ændringer. Han er frikanin og har en lejelighed på 80 kvm hvor han dagligt løber rundt, op og nede af stole, sofa osv. Han er i bur om natten, men ude hele dagen.

  Han har den sidste måneds tid begyndt at knurre rigtig meget af os, napper os dagligt (ikke hårdt, men tydeligvis for at markere sig), når vi vil nusse ham, og det ikke er ham der kommer til os. Han har altid spist ALT, og skulle smage på hvad der er var at smage på.. men nu er han også begyndt smage på os og det er vi meget kede af.

  Vi har prøvet at smide ham i buret hvergang, råbt højt NEJ og skubbede ham væk. Ingenting virker, vi føler nærmest kun det bliver værre. Vi snakker med ham meget i løbet af dagen, og han vil også gerne ligge i sofaen og nusses og vi bliver slikket meget i hovedet. (når han er godt humør)

  Har i nogle fif’s til hvad vi kan gøre.

  1. En kanin skal jo helst ikke ændre adfærd og slet ikke begynde at lave skinangreb, hvis det er det, du mener, for så er der noget galt, men det lyder dog som at det kun er i en situation, at det sker. Du skriver, at det er når I vil nusse ham, og han ikke vil. Men hvad gør I? Det er vel ok at han siger fra overfor noget, han ikke har lyst til? En kat vil også give et lille slag, hvis den vil sove, og man kommer for at kæle. Vi andre kan også vrisse, hvis vi ligger og vil sove, og en forstyrrer os. Så hvis det kun er i situationer, hvor han slapper af for sig selv og gerne vil være i fred, så skal I ikke se det som et problem. Det er også lidt hårdt at straffe en kanin for at den siger fra overfor noget, der for den er ubehageligt.

   Han lyder jo også til at være en sød og kærlig kanin, så I har jo masser af kontakt til ham, så lad ham være i fred, når han vil have ro, og nyd ham, når han også har lyst til at være sammen med jer 🙂 Kaniner er ikke kun kæledyr på vores præmisser, de skal også have lov til at være den, de nu er, og I lyder jo allerede til at være så utrolig gode ved ham med plads og masser af nus, så jeg er ikke i tvivl om at I også kan komme til at nyde, at han er en lille bestemt herrer, der ikke gider forstyrres, når han lige har gang i sine egne projekter 🙂

   1. 1000 mange tak for godt svar! 🙂

    Jeg tror du har helt ret.. Han er bestemt ikke en kanin der lider nød, og vi ser dagligt “blinkies, spjæt” osv så tror nu også han har det helt fint. Han ligger også altid en meter fra os når vi sidder og arbejder, så vi skal nok bare have tålmodighed og så lad ham leve hans liv og ikke tænke han har brug for at blive nusset af os hele tiden 🙂

    Jeg håber det bliver bedre jo ældre han bliver, og mere rolig for han er vild, hvilket også giver os mange gode oplevelser, men bestemt også en kanin med egen mening!

    Dejligt med et sted man kan få svar på sine spørgsmål!

 37. Hej.
  Jeg er meget itvivl omkring min kanins adfærd..
  Hun er 3 måneder gammel og har kun haft hende i en lille uge. Hun kommer hen til mig i buret og tager i mod godbidder/mad. Jeg har haft hende ude og løbe i hele huset og på min altan. Den første dag hun var ude kunne jeg sagtens gå hen til hende og nusse og kunne gå forbi hende osv… Men nu løber hun fra mig (det virker som om hun er bange) og vil ikke “fanges”.. Jeg har prøvet at tage en sele på hende – men hun panikker fuldstændig. Hun siger fra ved at bide, ikke hårdt men det kan mærkes. Jeg har prøvet i dag, at tage hende op i sofaen og bare ligge den på hende uden at sætte den fast. Hun bider i selen, men det gør hun også i andre ting.. Måske fordi hun ikke er så gammel??
  Jeg håber at kunne få nogle gode tips.. Jeg er meget ked af hvis hun er blevet bange for mig. Jeg sørger for at fodre hende fra hånden så hun forbinder mig med noget godt.

  1. Din kanin lyder som en lidt nervøs kanin, så det er godt at du er opmærksom på ikke at skræmme hende. Hun lyder til at du skal være tålmodighed og give plads. At du har kunne alle disse ting den første dag er fordi hun har været utryg ved den nye situation og har ikke turde sige fra. Det er alt, alt for tidligt at du begynder med sele, når hun har det sådan.
   Det er lidt svært at læse hvordan hendes boforhold er. Hvis hun er udekanin, som du tager ind for at hygge med, så kan det være en af grundene til at hun er ved at blive nervøs omkring dig. Du skal lade være med at løfte på hende. Hun kan ikke lide det og hun siger fra, og hun gør det faktisk rigtig tydeligt. Hun stikker af fra dig og når du fanger hende, napper hun. Hun kan ikke sige det mere meget tydeligt, at hun ikke kan lide det, du gør.
   Så lyt til hvad hun fortæller dig: lad være med at løfte på hende. Vær sammen med hende på den måde, hun vil have det. Det er dit behov, at hun skal være i sofaen, at hun skal i sele og ud og hoppe rundt, at hun skal op og kæles med osv. Det, hun vil, er at du sætter dig ned på gulvet og kæler med hende. At du selv lader hende komme hen til dig.
   Så lad buret stå åbent og lad hende være i fred derinde. Hvis hun er i sit bur, skal hun have fred – det samme gælder, når hun er i sine papkasser og hvad hun ellers har. Hvis du så gerne vil kæle med hende, så sæt dig en meter derfra på hug og lok hende med godbidder, men lad det være helt op til hende om hun har lyst eller ej. Hvis du vil have en tam og kælen kanin, så skal den have lyst til at være sammen med dig, ikke være tvunget til det, fordi du er stærkere.

   Du kan også lægge dig på gulvet, når hun hopper rundt, så hun kan hoppe hen og snuse til dig. Det er rigtig findt at du håndfodrer hende, bare fortsæt med det. Hvis du gør det og samtidig hele tiden giver hende fri mulighed for selv at tilvælge eller fravælge det, du tilbyder, så vil hun hurtigt få tillid til dig – og få lyst til at være sammen med dig og blive kælet.

 38. Min kanin var i H-sele og så bliv den viklet rundt om kaninens ben og jeg tror at den så skrig det var i værtifald meget højt.. men den hoppede rundt då fangede jeg det og satte den ind i dens løbegård og nu er den MEGET mer rolig.. men når der står at det er fordi den kan være meget slemt til skade eller dødelig når den kriget ville jeg bare hvide om det kunne være fordi den bare blev bange da det kun er 2. Gang det er i sele?

  1. 2 bud: din kanin er formentlig utryg ved at være i sele, og den er blevet så utrolig bange, da den fik snoren om benet, fordi den troede at den var ved at blive slået ihjel af et rovdyr. Det er helt naturligt. Mange kaniner er meget utrygge ved seler. Måske du kunne lave en stor løbegård i stedet? En løbegård er jo i en LØBE-gård – altså en indhegning, hvor en kanin skal kunne løbe rundt, så hvis løbegården slet ikke har sådan en størrelse, så er den alt alt for lille. Så lav en fin løbegård til din kanin i stedet, hvor du også kan sætte dig ind, og så kan I sidde og hygge sammen. Det vil din kanin blive meget gladere for.

   2. bud kan være, at benet blev brækket, hvis den fik revet i snoren. Kaniner kan godt skjule brækkede ben godt, så hvis der var nogle ryk osv. i snoren, så må du forsøge at mærke efter om den har ondt.

 39. Hej ☺️.
  Når min kæreste leger med vores kanin og nusser den på siden, så kaster hun sig helt om på siden, og krøller sammen som en banan. Hvad betyder det? Bare at hun er vild med at blive nusset? 😅

 40. Hej,

  Jeg har den dejligste hankanin, der til februar fylder 3 år. Jeg har tænkt meget på at sterilisere ham, men bliver helt dårlig over, at gøre det mod ham. Han elsker at lege, og brummer når han løber mellem benene og hopper rundt. Han har et dejligt liv, hvor han får lov til at gå frit hjemme.
  Jeg kan læse mig frem til, at du mener kaniner skal steriliseres, når de brummer, da er tegn på, at de er seksuelt frustreret. Jeg er dog så meget i tvivl, også fordi han snart fylder 3 år, og er det ikke for sent nu, hvis det skulle gøres? Jeg har forleden været til en special dyrlæge med ham og vi fik konstateret, at han har hornhindesygdom, som angiveligt er arveligt og nu skal han have øjendråber resten af hans liv for at forebygge den. Oven i alt det her, hvis jeg vælger at kastrere ham, føler jeg, at det vil være for meget for ham at gå igennem.

  1. Det er slet ikke for sent for en kanin på 3 år at blive kastreret 🙂 Han er jo ung 🙂 Hvis han var 8 år, var det nok bedre at lade være, medmindre dyrlægen sagde god for det. Han vil være godt smertedækket (hvis du vælger en ordentlig dyrlæge – der findes stadig dyrlæger, som ikke mener at kaniner kan føle smerte, og derfor ikke giver smertestillende til efter kastrationen. Sådan en dyrlæge må du ikke vælge), og du vil blive overrasket over at hankaniner faktisk oftest hopper rundt i møblerne kun et par timer efter deres kastration.

   Hvis du kan leve med at han måske strinter osv, så behøver du ikke kastrere ham. Det er ikke ligesom hunkaniner, hvor der er risiko for kræft i reproduktionsorganerne. Så hvis I begge to trives som det er nu, så lad være med at kastrere ham, hvis du ikke har det godt med det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *