Der findes rigtig mange kaninracer i dag, nogle sjældne og andre meget populære.
Her er en oversigt over nogle af de kaninracer, der findes. Oversigten over kaninracer her på siden er under stadig udvikling, og der vil derfor løbende komme flere kaninracer til. Beskrivelsen af kaninerne er målrettet kæledyrsejere.

Har du en kanin af en af nedenstående racer eller en race, der endnu ikke er kommet med på oversigten, skal du være mere end velkommen til at sende et vellignende foto af din kanin, så den kan komme ind i oversigten. Har du rettelser eller kommentarer til racebeskrivelsen, skal du også være velkommen til at skrive.

Kontakt os via formularen her.

Kaninracer med billede og beskrivelse

Race Billede Racebeskrivelse Vægt Udseende
Alaska kanin Alaska kanin På trods af dens navn blev Alaska-kaninen fremavlet i Tyskland for at få en kanin, der kunne bruges til både pels og kød. Dens pels skulle ligne pelsrævenes fra Alaska, som på daværende tidspunkt var i høj kurs.Den er skabt ud fra Argente og Himalaya-kaniner. Det er en kompakt mellemstørrelse kanin på 3-4 kg. Den findes kun i sort
Angora kanin Angora kanin Angora er en af de ældste kaninracer og blev oprindelig opdrættet pga. deres uld.Der findes 4 typer: Engelsk Angora, Fransk Angora, Satinangora og kæmpe Angora.De er kendt for at være aktive, legesyge og meget sociale kaniner. De er dog ikke lette kæledyr, da deres pels kræver meget pelspleje. De fire typer vejer mellem 2-5,5 kg.
Argente kanin Argente Creme Der findes 4 typer Argente-kaniner: Creme, Champagne, Bleu og Brun. De er kendt for at være gode kælekaniner på grund af deres rolige temperament, men er dog temmelig sjældne Argente Creme vejer ca. 2 kgArgente Champagne vejer ca. 3,5 kg.Argente Bleus og Brun vejer lidt under 3 kg. Creme har en skinnende pels med orange undertoner og en cremefarvet pelsfarve.Bleu har en blå farve, mens Brun en dyb brun farve.
Belgisk hare Belgisk hare Den belgiske hare blev fremavlet til at ligne den vilde hare mest muligt. Den anses for at være en af de mest intelligente kaninracer. Den har tendens til nervøsitet og er meget på vagt.I 1917 holdt racen op med at være helt så populær, da det var svært at bruge den som kødkanin. 3,5 – 4 kg.
Dyb nøddebrun farve (der ses også hvide og tan).
Belgisk Kæmpe Belgisk Kæmpe Belgisk Kæmpe stammer fra Belgien og har været kendt siden 1825. Den er en blanding af flere racer, særligt kødkaniner, men også den belgiske hare.Belgisk Kæmpe er kendt for at være en rolig, afslappet kanin og dermed også meget blid og tolerant. Det er vigtigt at fodre dem korrekt, og de kan derfor være dyre i kost. Dens minimumvægt er 5 kg, men ligger oftest på over 7 kg Mørk stålgrå

<
Blå Wiener Foto: Henriette Julie Hansen Blå wiener stammer fra Wien i Østrig. Her dukkede den pludselig op hos en avler med belgisk kæmpe, og racen blev vist frem første gang i 1895. Dengang blev den kaldt blå wiener kæmpe. Racen blev efter hver avl mindre og mere kompakt.
Det er en hurtigt voksende race og den har en meget tyk og fin pels.
Blå wienere skal veje mere end 4,61 kg for at være godkendt inden for den Skandinaviske kaninstandard. Idealvægten ligger omkring 5,0 kg. Blå wiener har en mørk, tæt blåfarvet pels og blågrå øjne.  Der findes også en hvid wiener, som har blå øjne. I Sverige er der en sort og vildtgrå variant. 
Californian kanin Californian kanin Californian kanin blev fremavlet i 1920’erne i USA med henblik på at være en god kødkanin med en fin pels. Den er i dag den andenmest populære kødkanin i verden. Californian kanin er en krydsning af Himalaya-, Chinchilla- og New Zealand-kaniner. Den vejer mellem 3,5 og 5 kg. Den har lyserøde øjne.
Chinchilla kanin Chinchilla kanin Chinchilla-kaninerne opstod i Frankrig som en kødkanin. Den er derfor hurtigtvoksende og får store kuld.Den er mere kompakt og rund i formen end andre kaniner. Den har ikke brug for så meget pelspleje.   Pelsen er speciel med skiftende grå og hvide hår, som giver et helt særligt udseende.
Dværghare Dværghare På grund af dens størrelse forveksles dværgharen ofte med hermelinen, selvom dværgharen er en smule større og har en anden kropstype.Dværgharen siges at være temperamentsfuld. Den er meget livlig og anbefales ikke som kælekanin.   Til at starte med blev den kun avlet som albino, men findes i dag i flere farver.
Dværgvædder Dværgvædderen er en blid og kælen kaninrace, men også temperamentsfuld. Den er let at træne og er en god begynderkanin.Det er en meget livlig og aktiv kanin. Udstillingskaniner vejer mellem 1,4 og 1,9 kg. mens  hopkaniner ofte er tungere og vejer op til 2,5 kg. Dværgvæddere findes i 3 varianter, når det gælder ørernes fald: helt hængeører, delvis hængeøre og ingen hængeører.
Engelsk Schecke Engelsk Schecke Den engelske schecke har været avlet i over 150 år, og det siges, at den perfekte kanin endnu ikke er blevet født. Kaniner med delvise pletter har ofte en markering, der ligner et moustache og kaldes derfor for Charlie (Charles Chaplin).Det er en morsom, livlig kanin. Vægten ligger mellem 2,5 og 3,2 kg Ud af et almindeligt kuld, vil 25% have en solid farve, 25% vil have delvise pletter og 50% vil have de anerkendte pletter.
Fransk vædder Fransk Vædder Den Franske Vædder har været kendt siden 1700-tallet og menes at være en blanding af vædder og Belgisk Kæmpe. Dens kendetegn er hængeørerne og derudover dens kraftige krop.Lige som den Belgiske Kæmpe er den Franske Vædder kendt for at være en rolig, afslappet kanin og dermed også meget blid og tolerant. En Fransk Vædder vejer over 5,5 kg. Den mest almindelige farve er vildtgrå, men de findes også i grå, hvid, chinchilla og i kappetegnet.
Hermelin kanin Hermelin kanin Hermelinen har en meget speciel krop med proportioner, der ikke helt passer sammen. På grund af proportionerne  er der en øget risiko for tandproblemer. . Hermelinkaninen vejer mellem 0,8 og 1,3 kg. Findes i flere farver og aftegninger.
Hvid Land kanin  hvid land Hvid land er en dansk kanin, der blev fremavlet af den første formand for Dansk Kaninavlerforening i starten af 1900-tallet.Det er en decideret kødkanin, som derfor vokser hurtigt og får store kuld.   Den er hvid med røde øjne
Hollænder kanin Hollænder kanin Hollænderen er en af de mest populære kælekaniner. De er gode til kaninhop, er udadvendte og ikke nervøse i det og derfor populære som kæledyr. På trods af navnet er racen opstået i England, men stammer fra en belgisk race ved navn Petite Brabancon. Den vejer mellem 2,5 til 3,2 kg Den findes flere farver, men hvid/sort er den mest almindelige farve.
Japaner kanin Japaner kanin Japaneren er en meget særpræget kanin, som er let genkendelig.Den beskrives som en nysgerrig, rolig og social kanin. Den vejer mellem 3 og 4 kg. Pelsen er to-farvet med skarp opdeling i ansigtet hvor ørerne har den modsatte farve. Fødderne har også skiftende farve.
Løvehoved kanin Løvehoveder findes i 3 varianter:  med dobbeltmanke,  enkelt manke eller slet ingen.Nogle løvehoveder mister deres manke som de bliver ældre, mens andre får mere.  
Rex kanin Rex kanin Rex kaninen opstod i Frankrig i 1919, som en genfejl. Den siges at være en af de mest intelligente kaninracer.I USA bruges rex kaniner ofte som fosterforælder til forældreløse kaniner. På grund af deres legesyge, intelligente og rolige temperament, beskrives de oftest som kattelignende kaniner.   Korthåret kanin med en meget blød pels, som føles som fløjl. Pelsen findes i flere farver, hvoraf dalmatiner-tegningen er temmelig almindelig.
Thüringer kanin Thüringer kanin Racen er oprindelig fremavlet som en blanding af Himalaya- og Argente-kaniner, men blev først populær, da den blev krydset med Belgiske kæmper.Thüringerkaninen er kendt for at have et meget roligt og tolerant sind. Den vejer mellem 3 og 4 kg.  

One thought on “Kaninracer

 1. Hej hvilken race ville i gætte på min kanin er når den ligner en belgisk men har form som en Chinchila, han vejer kun 2 kg og har meget lange ører med..

 2. Har en sort kanin på 10 uger som ligner en blå wiener. Men den har røde øjne, er det normalt ?

  1. Det kan også være det er en løvehoved kanin… det er lidt svært og vurdere i dens alder.

   1. nej, den sort og ligner meget en løvehovedet uden manke… Jeg synes dens øjne er rødlige især når solen falder på den eller når den befinder sig i mørke. Men den har nok bare “brunlige” øjne ligesom min anden.

 3. Hej. Jeg skal til at anskaffe mig to kaniner af forskellig race, den ene race skal være rex, men hvilken race passer godt sammen med en rex?

   1. Så der er ikke noget problem i fx at tage en rex og en hermelin og sætte dem langsomt sammen?

 4. Hej.
  Jeg har en hun kanin og skal snart have en han kanin for at få kaninunger.
  Men kan fx. Rex kanin godt parre sig med en Dværgvædder.

  1. Vi vil ikke støtte amatøravl, så vi kan ikke besvare dit spørgsmål. Der findes så mange kaniner, der søger nyt hjem, at vi vil opfordre dig til at overveje at have dine kaniner som kæledyr i stedet for avl. For hver unge, du får, vil en kanin blive aflivet på et internat, fordi den ikke kan finde et hjem. Så længe, der avles kaninunger i overflod, så vil ingen købe de mange voksne kaniner, der søger nyt hjem, så dit opdræt vil gå ud over disse. Fordi mange synes, at det kan være sjovt at få unger, står vi i dag med et kæmpe problem, hvor kaninunger gives væk gratis, eller at kaninerne får lov til at hensygne i baghaven i et bur, fordi ejeren ikke gider have den længere og ikke kan komme af med den. Når du vil avle kaninunger, skal du også sætte dig ind i avl og genetik. Hvis du er seriøs omkring det, så køb en kanin med stamtavle og få hjælp af opdrætter til at komme i gang med seriøs opdræt, så du ikke avler syge unger med tandproblemer eller lignende. Men vigtigst af alt, nyd dine kaniner. Lad dem være kæledyr.

 5. hej
  Vi vil anskaffe os to kaninunger. De skal neutraliseres. De skal bo i legehuset med stor løbegård til. Vi har børn og vil gerne have nogle som er gode til børn. Overvejer hermelin eller dværgvædder. Hvad er bedst? Skal de helst være søskende, og skal de helst være hver sit køn?

  1. Der er ikke nogle racer, der er mere børnevenlige som sådan end andre. Det kommer meget an på jeres børn og hvordan de er over for kaninerne. Kaniner kan ikke lide høje lyde, pludselige bevægelser og vil slet, slet ikke bæres. Så alle racer er gode, hvis børnene ved, hvordan de skal opføre sig. Har I børn, der gerne vil bære på dem og løfte dem op for at kæle, så risikerer I kaniner, der er bange for børnene, og som bider dem. Kaniner kan nemlig ikke lide at blive løftet eller båret rundt på, og de vil sige fra. I det tilfælde er det bedre med store kaniner, såsom fransk vædder, som ikke er så lette for børn lige at løfte op på skødet. Det er lige meget om kaninerne er søskende, bare de er neutraliserede og I har godt med plads til dem. De skal helst være af hver sit køn, da de vil være lettest at sammenføre, hvis I ikke har prøvet det før. I kan evt. kontakte Guldborgsund Kaninhjem – her er kaninerne neutraliserede og oftest også sammenført i par, så uanset hvor I bor, så vil I formentlig spare mange penge ved at købe to kaniner, der allerede er neutraliserede derfra. I vil kunne få vejledning til hvilke kaniner, der er kælne og vil kunne trives med børn.

 6. Tak for svar. Jeg har lige et spørgsmål mere. Vi laver en stor løbegård til de to unger. Denne løbegård er i forbindelse med legehuset så de kan gå ind og ud. Skal man have tag på løbegården? Vi bor i et stort parcelhusområde i byen, tror ikke lige der kommer en ræv forbi. En anden mulighed er at vi lukker dem ind i legehuset om aftenen og åbner igen om morgenen, ville det være i orden for kaninen at være inde i legehuset om natten (sover den om natten?)
  Mvh

  1. Hvis de kan gå ind i legehuset om dagen, så behøver I ikke tag over løbegården. Kaniner kan også godt lide at sove i solen, så de skal ikke være helt afskærmet, men ellers kan I jo lade en efeu eller lignende klatre op og dække lidt. I kan godt lukke dem ind om natten, men de sover ikke om natten som vi gør. De er skumringsdyr, så de vil være mest aktive tidligt om morgenen og sent på aftenen, så det vil med stor sandsynlighed være på det tidspunkt, hvor de er lukket inde.

 7. Ok. Jeg skal lige være sikker på at jeg forstår dig ret. Vi behøver ikke tag over løbegården. Vi har heller ikke net henover. Så vi har bare 1m højde hegn rundt om og ikke noget henover.

  1. 1 meter vil formentlig være fint. Hvis I vil sikre jer 100% mod rovdyr, så skal I ud i et 2 m højt fintmasket hegn, endda med el i foroven og forneden. Det gør de færreste, og så kan 1 meter være lige så godt.

 8. Hej .
  Hvis man har kaniner der plejer at blive nusset , og kælet med , og man så er på ferie og ens nabo bare lige giver dem mad og vand, kan de så godt klare ikke at blive nusset i 2 uger ?

  1. De vil helt sikkert savne dit nus, men de vil ikke stoppe med at være tamme, hvis de ikke bliver kælet med, mens du er på ferie. Så det skal du ikke være bekymret ved overhovedet. De vil stadig være de samme kælepotter, når du kommer tilbage.

  1. Om en kanin egner sig til et barn afhænger altid af barnet. Kaniner er som udgangspunkt ikke glad for pludselige bevægelser, høje lyde og kan slet ikke lide at blive båret og løftet. Så er barnet gammelt nok til at forstå dette og er barnet ok med, at en kanin ikke er et dyr, man kæler med, som en kat eller en hund, så kan en kanin være et fint valg. En argente er ikke så almindelig, så det kan være svært for jer at finde en kanin, men der findes opdrættere i Danmark.

  1. Det er nok ikke en god idé. For at en kanin kan gå ude om vinteren og ikke blive syg af det, skal den først og fremmest have en tyk vinterpels, hvilket den udvikler naturligt, ved at den går ude allerede fra sensommeren. Derudover, hvilket er meget vigtigt, skal den have rigtig meget plads, min. 9 m2 at bevæge sig på, så den kan løbe rundt. Kaniner, der sidder i bure eller i små standardløbegårde, har ikke mulighed for at løbe og har derfor svært ved at holde på varmen om vinteren. Til sidst bør du også vide, at kaniner er sociale dyr. Skal en kanin gå ude, bør den altid gå sammen med en anden kanin, da den ellers vil mistrives. Så det betyder min. 18m2 plads. Og begge kaniner skal naturligvis være neutraliseret 🙂

 9. Hejsa,
  Jeg har fået tilbudt en gratis Tysk Kæmpe Schecke og tænker at have den som fritgående indendørs kanin i min lejlighed, med korte ture udenfor i en have.
  Hvad kan jeg nøjes med mht udstyr? Tænker om bur er nødvendigt om natten eller om den bare skal rende rundt i soveværelset (væk fra kabler 😉 imens jeg sover?

  1. Det er da også en skøn race 🙂 Den skal i hvert fald neutraliseres. Det er den bedste måde at undgå problemer med strint, markering og også overdreven gnaven i ledninger osv. Kaniner gnaver, fordi deres tænder vokser hele tiden, det kommer vi ikke udenom. Men har din kanin rigeligt med ting at gnave i (gode papkasser, toiletruller, godt hø, frisk græs, friske grene osv), så kan du undgå de fleste af ulykkerne. Er din kanin ung, så lærer du dog hurtigt at rydde op, for jo yngre en kanin er, jo gladere er den for at undersøge ting med tænderne 😉 En kanin der keder sig er en destruktiv kanin. Så neutralisering og aktivering er den bedste forebyggelse. Din kanin behøver ikke et bur, men den behøver et sted, der er dens. Det skal du give den. Hvis den er vant til at være i bur, kan det være en god idé at den fortsætter med at have adgang til et bur (uden at du lukker af), så den føler at den har en tryg base. En base er også nødvendigt for at den bliver renlig. Hvis den ikke kan skelne mellem dens område og dit, så risikerer du, at den markerer i sofaen og i din seng, selvom den er kastreret. Så sørg endelig for, at den føler, at den har et område der er dens med papkasser, toilet, mad osv, hvor den føler sig tryg, og har en form for hule. På sigt kan det være, at den er helt tilfreds med bare at have en stor papkasse et sted, som den kan bruge som base.

 10. Hej jeg har to kaniner men siden vi fik en til har min kanin bidt mig alser den vi havede i starten ? Og forstår ikke hvorfor den gør det mest når jeg starter med at sige Hej til den ene og så kommer hen til den så bider den mig har det noget at gøre med der er to eller er det racen den der nogle gange bider er en køvehovede den anden er en dværg kanin ??? Ved du måske hvorfor

  1. Formentlig er dine to kaniner ikke blevet neutraliseret, og de er ikke sammenført? Kaniner er meget sociale dyr, men de er også territoriale. Især, hvis du ikke har fået dem neutraliseret. Du lugter af den fremmede kanin, når du går hen og hilser på din første kanin. Den kender ikke den anden kanin, så den ved ikke om det er en ven eller fjende, og derfor reagerer den som den gør. Den er altså nervøs ved din lugt. Dine to kaniner er nødt til at blive venner. Og for at de kan blive det, skal du have dem neutraliseret, og så skal de langsomt præsenteres for hinanden. De kan ikke bare sættes ud i en løbegård sammen. De skal hilse på hinanden flere gange – efter de er blevet neutraliseret. Så det har ikke noget med race eller køn at gøre, men blot at din gamle kanin bliver nervøs, og så er det naturligt at de bider fra sig på den måde.

 11. Her i går solgte jeg den ene kanin og så Togo jeg min anden det gik fint men den begyndte at nappe det er en l løvehovede er det måske fordi den savner den anden eller

 12. Hej…

  Jeg har en løvehoved unge på 12 uger… Hun er også begyndt at nappe mig. Jeg kan ikke sidde med hende på skødet og børste hende, eller løfte hende fra udegård til bur… Hun sidder i armen med det samme… Synes det er lidt øv da min mand ikke oplever det på samme måde…

  1. De fleste kaniner vil bide i de situationer, som du nævner. Det er ikke rare situationer for en kanin, så undgå så vidt muligt at bære og løfte rundt på din kanin. Giv den en stor løbegård, som buret står i, så den selv kan løbe rundt, når den har brug for det. Det andet er ikke så god en idé. At kaninen kun bider dig og ikke din kæreste, skyldes måske, at din kæreste tager hårdere fat, som gør at kaninen ikke tør bide eller kan kome til det. Det er ikke fordi, at den synes bedre om det.

 13. I forhold til kaniner med stamtavle. Hvor finder man dem henne?
  Er der nogle sider/forums som direkte fokuserer på racekaniner?
  Kender til gnavergalleriet men synes det er sjældent der er nogle med forstand på kaniner derinde.

  1. Du skal ind på Danmarks Kaninavlerforenings hjemmeside. Her kan du finde en liste over alle opdrætterne inden for den race, du er interesseret i. De har vist ikke noget forum længere, men opdrætterne mødes tit til udstillinger, hvor du har mulighed for at snakke med dem. Du kan også melde dig ind i foreningen og modtage tidsskriftet. Vær opmærksom på, at lige i dette tilfælde er det ikke rettet mod kæledyrsejere, men opdrættere til udstilling og kød. Er du medlem af foreningen kan du også få adgang til deres Facebook-gruppe.

 14. den napper nogle gange når jeg sidder med den jeg har prøvet at give den mad så bed den mig på min finger også bara når jeg løfter den men det er ikke så voldsomt længere også da den løb i dens ude bur så stak jeg hånden ned så bed den og nogle gange slikker den på mig også nogle gange hvis den er et sted krasser den og bider fks her da den var i min seng krassede den i sengen og bed i sengen og bamserne

  1. Ja, det lyder til at det sker alle de gange, hvor du overskrider dens grænser. Kaniner kan ikke lide at blive løftet, så det er naturligt at de siger fra, og de er også territoriale, så de kan ikke lide at du stikker hånden ind i buret – specielt hvis den ikke ved om du gør det for at løfte den. Så det bedste er at du får den neutraliseret, så den ikke er nær så territorial, og at du får indrettet dens miljø anderledes, så den selv kan hoppe ud og ind af buret, når den vil have fred eller vil i kontakt med dig. Prøv at se om du ikke kan finde lidt inspiration til det her: https://www.pinterest.com/kaninhaandbogen/ideer-til-kaniner-udenfor/

 15. Min kæreste og jeg flytter i lejlighed på Frederiksberg, og ønsker at have en indedørskanin,der kan løbe frit rundt i lejligheden, og selvfølgelig komme ud i naturen også. Men vi er lidt i tvivl om der er en race der fungerer bedre end andre. Vi har kigget på hermelin kaninen, da den ikke er særlig stor. Har du evt. et foreslag til en race?

  1. Selvom der er forskel på kaninracer, så er det slet ikke som med hunde, hvor man skal tænke sig godt om og vælge rigtigt. En hermeliner er en skøn lille kanin og får I den fra det rette sted kan I undgå den tendens, der er til nervøsitet og tandproblemer. Men der er større risiko for tandproblemer hos hermelinen, så det skal I være opmærksom på. Hollændere og dværgvæddere er oftest de racer, der anbefales til kælekaniner. Det letteste er at anbefale jer at vælge ud fra personlighed og ikke race, medmindre I er til et særligt udseende. Men vær opmærksom på, at hvis I køber en “brugt” kanin, at ikke alle har passet så godt på deres kanin, og at den derfor kræver ekstra pleje i starten.

 16. hej når min kanin kommer i sele og jeg skal have den tilbage løber den rundt i ring og frem og tilbage er det normalt

 17. Hvad gør jeg hvis jeg vil lære min kan at gå i snor men når jeg har prøvet løber den rundt og frem og tilbage helt vildt hurtig hvad kan man gøre

  1. Så er du gået alt for hurtigt frem. Læg sele og snor frem, så din kanin kan gå og snuse til den i et par dage. Så lægger du den lige kort løst ovenpå din kanin mens den får godbidder. Kun meget kort. Hvis din kanin flytter sig, så var det for lang tid. Det gør du flere gange om dagen over en uge. Så øger du tiden hvor selen ligger løst på kaninen. Når din kanin er helt tryg ved at spise godbidder, mens selen ligger ovenpå, så prøv at sætte den på. Igen meget, meget kort, mens den får de allerbedste godbidder. Øg tiden langsomt.

  1. Hvis det er når den er lukket inde i buret, så er det formentlig fordi den keder sig. Ellers er det fordi, at den vil have madskålen flyttet et andet sted hen.

  1. Du er meget velkommen til at spørge når som helst 🙂 Hvis man ikke spørger, får man ikke svar på sin undren.

 18. Hejsa.

  Jeg havde en kanin for mange år siden. Tænker om du kunne give mig et hint om hvilken race han var.

  Han blev købt som dværg kanin, dog kom han op og veje 7-8 kg og ca 50-60 ca i udstrakt tilstand.

  Han var rød og hvid om sommeren og hvid og grå om vinteren.

  Yderst social, kærlig og trofast. Han opførte sig som en hund, kom når man kaldte og kunne sidde på kommando mm.

  Umiddelbart ville jeg gætte på en fransk vædder, dog havde han strit øre noget af tiden, men når han slappede af og blev nusset lå ørene ned.

  Tusinde tak
  hilsen Pia

  1. Hej Pia. Det er lidt svært for os at gætte kaninracer ud fra beskrivelser. Særligt når mange kaniner er blandinger, og det har din kanin nok også været. Det er i hvert fald en dejlig stor moppedreng, du har haft 🙂 En fransk vædder lyder ganske sandsynlig. Det kan også have været en belgisk kæmpe.

 19. Hej kan man bade EB kanin alser jeg tænker i en lille balje har prøvet men men ene kanin blev MEGA vild så da jeg løftede den hen til mig prøvede den nærmest at slippe væk

  1. Nej, kaniner må aldrig nogensinde bades. Faktisk kan de dø af chok pga. angst. Så det skal du helst ikke gøre. Dine kaniner bør ikke have grund til at blive vasket – de holder sig selv rene. Hvis de ikke gør, så kan det være pga. sygdom og så skal de til dyrlægen og tjekkes.

 20. Jeg har en meget smuk han løvehoved, jeg har fanges ham på et stort græsareal ved min skole sidste sommer . han har intet i mod at blive løftet, men tror nogle gange han bliver træt af mig Vis jeg tar ham ind i stuen og nusser ham, er der noget galt?eller kan han bare ikke lide mig? Hans bur er to etagers og ca 1 m2 i Han har en stor løbe gård på ca 6 m2,gør jeg noget forkert? Ved godt at kaniner er flokdyr og arbejder også hårt på at få en mere

  Knus luna

  1. Hej Luna.

   Du fortæller ikke så meget om, hvorfor du føler, at han er træt af dig? Et gæt vil være, at han ikke kan lide at du løfter ham, og han derfor ikke er så kontaktsøgende. Ingen kaniner kan lide at blive løftet, men nogle forholder sig meget passive under løftet. Han vil meget hellere have, at du holder ham med selskab ude i hans løbegård og kæler med ham, når han har begge sine ben på jorden.

   Har han adgang til løbegården på alle tidspunkter? Løbegården er lige en tand for lille til ham. Den skal faktisk som min. være 9 m2 per kanin – men hey, det er kun dejligt at læse, at I har sørget for en løbegård til ham. Men det er bare vigtigt at han har adgang til den hele tiden, og at der er noget at lave i den. Buske, træstubbe og en masse aktiviteter er vigtige for, at den er sjov at opholde sig i. Hvis han ikke har fri adgang til den, så er det forståeligt nok ret kedeligt for ham at blive løftet ind i huset for at blive kælet, hvis han reelt set har siddet hele dagen i et lillebitte bur. Han vil jo hellere bevæge sig så.

   En kanin, der er stimuleret, som trives og som kan komme af med sin fysiske energi og langt mere veltilpas og gør en bedre kælekanin.

   Kan du mon gøre ham til indekanin, hvis det ikke lykkes dig at få en kammerat til ham? To kaniner kræver, at de begge er neutraliserede, og det kræver, at løbegården bliver større. Hvis det er noget dine forældre skal ind over, så kan det blive lidt svært. Evt. kan I kaninsikre hele haven, så han kan rende frit morgen til aften.

 21. Hej! Hvilke vil I anbefale som gode “begynder”-kaniner, der skal kunne være udendørs hele året? Mvh. Christel

  1. Det kommer lidt an på hvilke forhold, du kan tilbyde din kanin. En kanin skal have min. 9 m2 til rådighed at bevæge sig på hele tiden – og da kaniner er sociale dyr og skal gå sammen, så kræver det en lidt større indhegning, når man har to kaniner. En del vælger at indhegne hele haven og dermed lade kaninerne rende frit i hele haven. I så fald, kan I jo godt vælge en lidt større racer, som f.eks fransk vædder, som er en godmodig kanin. Kan det kun blive til en indhegning på ca. 20 m2, så er en dværgvædder bedre. Men alle kaniner er lige gode, hvis I holder jer til de mere populære racer, som dværgvædder, hollænder, fransk vædder osv. Og glem ikke blandingskaninerne! 🙂 Dem er der flest af i DK jo.

 22. hej jeg skal snart have kaniner igen kan de godt være ude om sommern og inde om vintern eller er det svært at skifte så hurdigt?

 23. Hej jeg skal havde en kanin vi har 3 katte og 1 hund den må ikke være for lille for så vil vores hunkat nok se den som et bytte men den skal heller ikke være for stor vilken race ville være bedst der tror du/i

  1. Det er bedste at have to kaniner sammen. De er nemlig sociale dyr. Så sørg for at anskaffe dig to, der begge er neutraliserede, og sørg selvfølgelig for at de har god plads. Ligesom dine katte og din hund så kan kaniner også sagtens være fritgående. De behøver ikke bo i bur – faktisk mistrives de i bur. De skal have min. 9 m2 (per kanin) at bevæge sig på. Hele tiden. I forhold til racer så er en fransk vædder et godt bur. De fleste katte vil synes, at kaninerne er sjove at lege med til at begynde med, men de lærer hurtigt, at de er en del af familien. Det er meget, meget, meget sjældent at en kat tager en kanin – så er der tale om en lille kaninunge. Hvis I har en kat, der nedlægger rotter, store fugle og lignende, så kan I overveje at vælge to voksne kaniner, der har en størrelse, så katten kan se, at det ikke er et bytte for den.

 24. Hej.
  Spørgsmålet er nok blevet spildt før men jeg vil spørge om man kan lade en kanin løbe rundt i en løbegård, imens en kat kigger på.
  ? Og vil katten prøve at spise kaninen?

  1. Det kan man sagtens. Og nej, katten gør ikke noget. Den vil måske forsøge at lege med kaninen ved at løbe efter den eller måske snige sig ind på den og daske den, men den vil ikke gøre den noget. Helt små kaninunger kan du dog godt risikere at en kat tager – de er jo på størrelse med andre smådyr, som en kat jager, men en voksen kanin er for stor til en kat. Mange katte og kaniner er gode venner.

 25. Hej.
  Jeg vil spørge om man kan lade en kanin løbe rundt i en stor løbegård, imens en kat kigger på? Og vil en katten slå kaninen ihjel?

  Mvh Anne

 26. Hej.
  Måske er der nogen der har spurgt om det, men jeg vil spørge om man kan lade sin kanin løbe rundt i en løbegård imens en kat kigger på? Og vil katten måske prøve at slå kaninen ihjel… Overvejer nemlig at købe kanin.

  Mvh Anne

  1. Altså det kan da ikke udelukkes, at en stor kat med voldsomt jagtinstinkt vil gå efter en voksen dværgkanin på 1½ kg, særligt hvis kaninen er svækket eller syg. Man kan aldrig vide sig sikker. Hvis du er bekymret for katten, så vælg en støre kanin.

 27. Hej Jeg havde overvejet at min søn skulle have en kanin som kæledyr. Havde tænkt den skulle have helårsbur med løbegård og lukkes ud de fleste dage i haven, Haven er lukket og der er net i hækken, men hvis den vil ud kan den jo nok komme det. Hvordan sikrer man haven til en kanin, så den ikke graver sig ud?
  Havde egentlig tænkt at den kunne komme med på weekend hos min kæreste og have en transport taske som en kat eller hund, og være i det i bilen, og så have et bur med løbegård udendørs hos min kæreste også, men vil det være for utrygt for den, for meget at byde en kanin? Det kræver jo at jeg løfter den nogle gange på sådan en tur og det kan jeg læse de ikke kan lide.
  Når den ikke vil tages op kan man så kun sætte sig ved dem og nusse dem, eller hvordan kæler du så med dem, uden at tage dem ud af burret eller tage dem op?
  MVH, C

  1. Det vigtigste er, at det er dig, der får en kanin og at din søn får del i den glæde, men at det ikke er hans kæledyr dog. Der er flere ting i det, du skriver.
   Først og fremmest skal du vide, at alle de bure, du kan købe, de er for små til at en kanin kan bo i dem og trives. De er ikke ment til at kaninen skal bo i dem, men til at den kan have et sted, hvor den kan sove og trække sig tilbage. En kanin skal have min. 9 m2 til rådighed hele tiden for at trives. De er aktive dyr, de løber rundt og de kræver plads. Så hvis den ikke har fri adgang til haven hver eneste dag fra du står op om morgenen til du går i seng, så skal du i hvert fald sørge for at bygge en stor løbegård rundt om buret på min. 9 m2.

   En kanin kan godt grave sig ud, men så hurtigt går det dog heller ikke. Du vil kunne nå at opdage det i tide, hvis du holder øje. Det er ikke så svært at kaninsikre haven faktisk, og et hønsenet i hækken i blot 40 cm højde er rigeligt, da de ikke hopper ind i hækken.

   Du kan sagtens tage din kanin med på weekendtur til din kæreste. Den vil jo hurtigt vænne sig til, at det er der, den også bor. Men det kræver jo igen en del plads også hos din kæreste. Du kan lære din kanin at hoppe frivilligt ind i transportkassen. Det er ikke svært. Bare lad transportkassen stå fremme og fyld den med godbidder. Så begynder kaninen selv at hoppe derind og måske også sove derinde. Hvis du altid putter de bedste godbidder derind, så vil den hoppe derind, når du sætter den frem.

   Ja, du kan sagtens sætte dig ved siden af din kanin og nusse med den. Kan den lide at blive kælet, kan I sidde sådan i en times tid, hvor den bare vil ligge og falde hen til dit nus. Du skal bare vide, at kaniner ikke er 100% kæledyr – nogle kaniner er kælne, og andre er slet, slet ikke. Det er lidt et sats, og derfor kan kaniner godt være lidt af en skuffelse for små børn, som har store forventninger til nus og kæl. Men vælg en rolig race (fransk vædder, f.eks) eller gør jer umage med at vælge kaninen og mærk efter om den slapper af ved at blive kælet, eller om den blot bliver liggende fordi den er utryg.

   Og en sidste ting – kaniner er sociale dyr. De trives ikke alene. Man kan godt have en kanin alene, hvis man har den som huskanin, altså indenfor, hvor den får meget selskab, men udekaniner ender hurtigt med at være alene 23 timer i døgnet, når vi når til efteråret og hen til det bliver varmt igen i maj – og det er virkelig, virkelig synd for sådan et socialt dyr. Så overvej om I ikke skal have to (modsat køn). De skal begge neutraliseres (det skulle jeres ene også), og så skal du selvfølgelig sørge for endnu mere plads, da der nu skal være to i løbegården.

 28. Hejsa min kanin er hvid og brun meget livlig den har en brun ring om øjet og brune øre og brune pletter kan i sige vilken race det er

 29. Hej
  Vi er ved at anskaffe os en Fransk vædder, men jeg vil gerne høre om de også vil være gode som indendørs frikaniner, altså med åbent bur så den kan gå ind og ud?
  Og om det er okay at den er lukket inde om natten 🙂 ?

  1. Ja, det vil de 🙂 Det er en dejlig race. Efter en uges tid er der ikke grund til at lukke kaninen inde om natten, men I kan godt købe en løbegård, som I kan lukke den ind i.

 30. Hej, vi er en familie på en mor, en far, en pige på 14år og en pige på 9år.Vi bor I en lejlighed og især jeg (pigen på 14 år) er interesseret I en kanin. Jeg vil gerne have en.kælen kanin som man kan liggeog kæle med men også en kanin der måske kan lære at komme når man kalder på den. Det skal helst være en kanin der ikke bliver nervøv hvis min lillesøster kan komme til at larme og smække døre engang imellem. Hvilken kaninrace er det der vil passe bedst ind til vores hjem?

  1. Kaniner er rigtig søde dyr, men rigtig kæledyr er de desværre ikke. Du skal være utrolig heldig for at få en kanin, du kan ligge og kæle med, der er desværre større sandsynlighed for at du bliver skuffet. MEN, dermed ikke sagt at du ikke kan få en kanin, der gerne vil kæle, du skal bare være indforstået med, at det betyder at det foregår på gulvet (ikke på skødet og lignende) og at det måske kun er i kortere tid. OG at der er 80% sandsynlighed for at du IKKE får sådan en kælekanin. Men de findes skam. Du skal dog gå efter en ældre kanin, som skal neutraliseres. En kaninunge og en ungkanin har ofte for meget krudt i røven til at ville kæle, og især unger ved man ikke hvad man får, så der er stor risiko for at man vælger en sød, nuttet unge og ender med en voksen kanin, der ikke gider kontakt. Så find en ældre kanin på over 5 år.

   Så er der lige det med at din lillesøster larmer. Nu er hun heldigvis ikke så lille endda, for kaniner kan godt blive utrygge ved høje lyde og pludselige bevægelser. Her er det igen vigtigt at vælge en voksen kanin, som ikke er nervøs af sig.

   Så til det vigtigste: kaniner SKAL neutraliseres. Det koster ca. 2000 kr. for en hunkanin og 1200 kr. for en hankanin, afhængig af hvor I bor. Hvis ikke, så er der større risiko for at din kanin ikke bliver kælen, og desuden vil den tisse i sofaen, i sengen og være mere destruktiv i sin adfærd og ødelægge ting. Derudover kan du – uanset køn – risikere at hver gang du vil kæle med din kanin, så forsøger den i stedet at bide sig fast i din arm og lave parringsbevægelser, fordi den er seksuelt frustreret. Så det skal I have med i jeres overvejelser.

   Kaniner skal aktiveres – ellers kan de begynde at gnave i tapet, bide i ledninger, bide i tøj, bide i puder osv. I skal derfor sørge for at jeres kanin opholder sig i et bur mindst muligt. Helst slet ikke, men bare have et bur, den selv kan hoppe ud og ind af. Derudover skal de beskæftiges. Den skal have friske grene hver uge, papkasser at gnave i og lege med, gnave en gravekasse, mad i en foderbold og det er rigtig fint at du også vil lære den at komme, når du kalder. I det hele taget kan du klikkertræne den og give den lidt stimulering på den måde. Men I skal bare være indforståede med, at en kanin i højere grad ødelægger ting end en kat gør. Ikke alle kaniner – og jo ældre, I vælger kaninen, jo mindre er risikoen – men man skal bare vide det.

   Derudover så er kaniner jo sociale dyr. De trives bedst sammen med en anden kanin. Hvis I er væk pga. skole, arbejde osv og I sover måske 8 timer, så er det 16 timer om dagen at kaninen er alene. Det er meget for en kanin, der ellers ville opholde sig klods op af en anden kanin. Så to kaniner er bedst. Det er nødvendigt at have to kaniner, hvis kaninen skal være udekanin, men er den indekanin og man i hvert fald ikke lukker den i bur, når man ikke er hjemme, og man sørger for at aktivere den, så kan man godt nøjes med én, men det er bedst med to.

   Så, altså race er ikke vigtigt i forhold til valg. Det er alder, personlighed, neutralisering og aktivering. Og overvej nøje om en kanin kan leve op til dine ønsker. Alt for mange bliver utrolig skuffede, når de får en kanin, især når det er børn og unge, der ønsker sig kaninen. For du må ikke løfte på en kanin (den bliver bange for dig og vil undgå dig), den vil formentlig aldrig hoppe op i sofaen og putte med dig og man kan ikke ligge og putte med den som en kat. Kan du leve med det, så er kaniner skønne.

 31. Hej jeg er en pige på 13 år, jeg har lige fået mig en ældre løvehoved hunkanin på omkring 4-5 år, men den virker bange for mig og er meget sky. Hver gang jeg nærmer mig den krummer den sammen, og jeg tør derfor ikke rører den i frygt for at den bliver mere sky. Og ikke nok med det, så lever den midlertidigt i et bur og den kommer aldrig ud, for jeg ved ikke hvordan, jeg vil ikke gøre noget forkert.
  Så jeg vil gerne bede om nogle råd ikke mindst til hvordan jeg gør den tryg, aktiv og hvordan jeg kan være aktiv sammen med den, men også til hvordan den skal bo og hvad den skal have adgang til osv. Jeg er ligeglad med om det er en kælekanin og sådanne ting. Jeg går bare meget op i at den får sin daglige motion og især at den føler sig tryk og har det godt og sjovt.
  PS: Dens tidligere ejer holdt den i bur, siden den var unge og havde kun haft den ude en gang imellem de første 2 år.

  1. Du lyder som en helt fantastisk, ansvarsbevidst og omsorgsfuld kaninejer – og du er ikke engang særlig gammel. Det skal du have stor ros for. Der er kaninejere i 40’erne, som ikke har din indsigt.

   Det er rigtig synd for din kanin, at den er så utryg. Meget af det skyldes at kontakt med mennesker er tvungen. Den kan altså ikke selv vælge kontakt med dig eller ej, og det gør en usikker kanin endnu mere utryg. Den har aldrig oplevet positiv kontakt med mennesker, og den skal ikke bare lære at du faktisk er rigtig god ved den, den skal også få sig noget selvtillid. Du har ikke fortalt om det er en indekanin eller en udekanin. Du må meget gerne skrive igen og uddybe, for det har også noget at sige i forhold til løsningsforslag. Du kan let gøre noget her og nu, hvis der er tale om en indekanin, men er det en udekanin, så kan det blive lidt sværere og så skal der tænkes i andre baner. Jeg gætter på at det er en udekanin? Hvis ja, vil du så ikke også skrive og fortælle om hvor meget dine forældre er villige til at I kan gøre for kaninen, og hvor mange penge der er til rådighed til at forbedre dens forhold? Så er det lettere at vejlede dig.

   Jeg håber, at det er en indekanin, så derfor giver jeg dig råd til det nu – og ellers skriv igen.
   I stedet for at den sidder i et bur, så køb en løbegård. Fordelen ved dem er, at de er større, og du kan lukke kaninen ud og løbe, uden at du skal røre ved den. Jeg anbefaler altid den her løbegård fra Zooplus – den kan bruges både inde og ude (hvis din kanin er udekanin, så kan du også bruge den. Her skal du lige tage nogle forholdsregler, men skriv igen som sagt). En løbegård koster stort set ikke noget. Fordi din kanin har mere plads, så vil den også føle sig mere tryg. Du kan sidde ved siden af løbegården og bare snakke med den. Gerne liggende på gulvet, så du ikke virker så stor og farlig. I løbegården kan du også give den dens foder i en foderbold, så den bevæger sig lidt.

   Hav en lille beholder stående i nærheden med rosiner, nødder, tørrede bananer, tørrede hyben, tørrede tranebær osv (det er slik, men din kanin har det ikke godt lige nu, og så må man prioritere hvor man vil sætte ind. Hvis din kanin er helt vild med nogle særlige kaninpiller, så kan du også bruge dem kun til det her formål – det er jo sundere). Hver gang du nærmer dig din kanin, så kast nogle godbidder ind til den. Lad være med at forsøge at give den med hænderne – det skal du først begynde på, når den rykker sig frem, når du nærmer dig.

   Sørg også for at den har noget at lave. Tag nogle tomme toiletruller og fold den ene ende sammen – put noget lækkert urtehø (de kan købes i bittesmå poser til 20 kr. Lidt dyrt, men du skal ikke bruge så meget), 1 rosin og måske nogle kaninpiller i den, og fold så den anden ende sammen. De fleste kaniner synes at det er sjovt, andre gider ikke. Du kan også pakke det meget løst ind i en sammenkrøllet avisstykke hvor du har bundet en sisalsnor let omkring. Du kan også prøve at give hende låget fra et syltetøjsglas. En del kaniner synes det er morsomt at kaste med ting og få det til at larme. En lille trærangle og nogle plastiknøgler, som små børn bruger, kan også være et hit. Derudover skal hun have nogle friske grene at gnave i. Se om du kan finde et piletræ i nærheden, et æbletræ eller måske nogle nøddebuske. Det er de grene, kaniner er gladest for. Sørg for at de er friske.

   Det er hvad du kan lige nu, for at livet bliver lidt bedre og sjovere. Så skal den ud og have motion og den skal vænne sig mere til dig, så derfor skal du lige skrive igen og fortælle om den bor ude eller inde, hvad dine forældre er med på, og hvilke muligheder, I har.

   1. Pengene burde ikke være det største problem, og jeg sætter meget pris på hjælpen indtil videre men må dsv komme med den beretning at det er en udekanin, som så nu er kommet indenfor, vi har godt nok et bur udenfor, men er bange for ikke at kunne gøre den tam hvis den kommer udenfor …….:-)

   2. Det er kun godt, at det er en indekanin. Det gør alting lettere – for dig og kaninen. Så det skal du være glad for. Så kan du sagtens følge de råd, du har fået. Når du lukker kaninen ud, så læg dig ned på gulvet med en bog. Lad være med at kigge på den, lad være med at tale med den. Bare ignorer den. Hyg dig med din mobil, computer eller en bog. Det kan du også sagtens gøre i starten, hvis du skaffer den en løbegård, hvor du kan lægge dig ved siden af. Men luk den bare ud og læg dig.

   3. Men der skal gerne bruges så lidt penge som muligt, mine forældre er ikke de største dyreelskere, men de er villige til at hjælpe så godt som muligt, bare ikke ekstremt meget med pengene. 🙂 hun har vidst nok boet inde før men det har kun været om vinteren, ellers har hun boet udenfor sammen med sin søster som døde for 1 1/2 år siden.
    Jeg ved egentlig ikke om det er normal adfær men hun ligger og sover hele dagen, altså hvis ikke hun spiser eller drikker. PS: hun er ikke neutraliseret og det er der dsv heller ikke penge til og da jeg kun er tretten/13 er det rigtig, rigtig, rigtig svært at tjene penge, lige nu har jeg to job og tjener 160kr om måneden ville gøre alt for at kunne tjene flere penge så jeg også havde mulighed for at kunne give min kanin bedre forhold men det er ikke lige tilfældet at jeg har kunnet det.

   4. Det er ikke sikkert, at hun behøver at blive steriliseret, men det kan være en god idé at spare op til det og evt. ønske tilskud til det i fødselsdagsgaver og julegaver. Der skal jo også være råd til dyrlægeregninger. Hvis hun ikke er steriliseret så risikerer du at hun tisser rundt omkring. Du risikerer også at hun dør før tiden af livmoderkræft m.m., men lige nu er det vigtigste bare, at du har reddet hende fra et trist liv, og det er nok i sig selv, uanset hvor længe hun så lever – det er kun tisseriet, der måske kan gøre det lidt svært for dig.

    En kanin skal være aktiv. Hun er ikke gammel i den forstand, så hun burde løbe rundt. Men følg forslagene til aktiviteter og giv hende mad i en foderbold. Når først hun kommer over i en løbegård, kan hun bevæge sig meget mere, selv når hun er lukket væk. Du kan købe en pæn voksdug, der passer til dit værelse, som du klipper til og ligger i bunden. Så sker der ikke noget, hvis hun har uheld. Placer et toilet derinde, en stor papkasse (med to huller, du har klippet, store nok til at hun kan komme igennem, men ikke for store) og så noget legetøj, grene osv til hende.

    Er hun våd under hagen? Det er tegn på tandproblemer. Tjek også om hun trænger til at få klippet negle, og hvordan hendes afføring ser ud. Hun skal lave mange kugler, og de skal helst være store og mørke. De må ikke være hårde og små.

   5. Der er ikke forskel på ude- og indekaniner. Kun hvor man selv har dem. Nogle kaniner trives ikke som indekaniner, og vågner op og bliver aktive så snart de kommer ud (her snakker vi ikke om bare at blive flyttet ud i et bur udenfor), men ellers er det helt hip som hap. Så det skal du ikke hænge dig i. Hvis du lige har fået hende og hun har været udekanin indtil nu, så har hun måske en tyk vinterpels, du lige skal tage hensyn til, så hun ikke får det for varmt. Kaniner foretrækker at have det køligt. Det kan gøre hende meget utilpas.

 32. Hej. Jeg har 2 kaniner som er blanding af dværg kanin og russer. Når de er blande hvor stor kan de blive. De er ca. 8 uger

 33. jeg har en hvid og brun kanin. meget pjusket og store øre? måske kan du komme frem til hvilken kanin det måske kan være??

 34. Kære Kaninhåndbog. hold fast en service i har herinde. Det er skønt.

  Jeg er vokset op med kanin, og uden at vide det har vi åbenbart gjort nogle ting rigtigt: Han var fri-kanin indendørs, når vi ikke var hjemme boede han frit i soveværelset (der ville selv en ivrig kanin ikke kunne komme til ledninger, og han elskede at hoppe rundt på hylderne). Han bestemte selv at han kun ville gøre toilet på badeværelset – så der kom en kattebakke ud og han kradsede på døren hvis nogen gik på toilettet uden ham. Det var åbenbart en social aktivitet (til stor morskab for alle gæster). Han kom når man kaldte, og var så dygtig til at gå tur at han ikke behøvede sele – han kunne gå ved siden af helt af sig selv. Desuden elskede han at komme op på sofaen og hygge.

  Det er desværre længe siden så han er ikke hos os mere, men nu bor jeg selv i lejlighed og er blevet enig med kæresten om at få kanin igen. Men jeg har jo store forventninger, da jeg allerede har haft en super oplevelse. Og da også andre søde kaniner sidenhen, men de boede i legehus med løbegårde ude i haven da vi siden kom i hus.

  Jeg har læst de fleste kommentarer igennem her og ville bare bekræfte: Race betyder mindre? Jeg havde tænkt en lille rex eller en dværgvædder, da jeg selv har erfaring med at hermeliner er en smule mere aggressive end andre racer. Men racen betyder mindre: Vi har også set på ældre kaniner fra internater netop for at sikre os at finde en kanin med det rigtige temperament. Men har selv positiv erfaring med at få ungkaniner, som man selv træner.

  Vi kommer de næste par år til at være meget hjemme, så til at starte med vil vi gerne have bare en kanin.

  Hilsen Sara

  1. Jeg er rigtig ked af at du først får svar nu. Der kommer hver uge omkring 10 spørgsmål og det kræver mange ressourcer at give brugbare svar til den enkelte person. For at hjælpe flest mulige, har vi derfor ikke svaret på spørgsmål i en periode, men i stedet brugt krudtet på at oversætte en engelsk bog om sammenføring af kaniner til dansk, da det er det, der kommer flest spørgsmål til. Så beklager sent svar.

   Dejligt at høre om din gamle kanin. Nogle gange gør man bare tingene helt perfekt rent intuitivt, og det er jo opskriften på en empatisk kæledyrsejer 😉 Ja, race betyyder ikke så meget – MEN små racer er mere vagtsomme, kan man kalde det. Større racer er mere docile. Men aggressive er de ikke. Dværgvæddere er meget populære kaniner, fordi deres temperament er ganske afslappende, men nu er det ikke adfærd, som der avles på hos kaniner, som det er ved f.eks hunde, så derfor adskiller de sig ikke så meget. Så vælg den kanin, som du bare falder pladask for, uanset race.

 35. Hej jeg har den sødeste løvehoved kanin på 3/5 år, jeg vil gerne vide om de er mere sarte end andre racer, hun har haft lungebetændelse og blærebetændelse en del gange, hun er udelukkende inde hun sidder på min sofa fra om formiddagen til hen på aftenen, jeg sidder i en kørestol at få køreture og blive båret på så meget som muligt

  1. Hej. Beklager meget sent svar. Løvehoveder er ikke mere sarte end andre kaniner, men hvis hendes immunforsvar ikke er så stærkt, så er hun jo mere tilbøjelig til at blive syg. Det er utroligt at hun har fået lungebetændelse, da det oftest ses hos kaniner, der skifter mellem ude og inde eller som er udekaniner og vejret bliver fugtigt i vejret om efteråret. Får hun varierende grønt? udover forskelligt grønt så kan du også give hende krydderurter, som har gavnlig effekt på immunforsvaret. Derudover er det vigtigt at hun får løbet meget rundt. Sørg for at hun ikke spiser musli-foder eller billigt foder fra supermarkedet, men at hun får god kvalitetsfoder fra f.eks dyrlægen.

 36. Hej er det normalt at albino kaniner mister deres pels på ørene
  Kaninen er en blanding af rigsenberg og tyskkæmpe kanin

  Den er ikke gammel er nok snart 2 måneder

 37. Hej
  Jeg har en sort dværg kanin og har svært ved at finde ud af hvilken race. Den er helt sort og bliver brun om somemren, den har ingen manke som en løvehovedet og er ikke en Hermelin,
  Jeg ved ikke om det er et spørgsmål man kan svare på men det håber jeg😁

 38. Hejsa 🙂

  Jeg har blot lidt bonus info til Hvid Land Kanin, da jeg selv har avlet dem.

  Hvis man gør dem tamme, er de super dejlige kælekaniner. En stor kanin med et stort hjerte og venligheden selv.

  Min avlshan startede med ikke at være vant til mennesker. Jeg tog mig tiden – 1/2 tid – , hvor jeg stille og roligt hver dag gjorde ham mere og mere tam. Til sidst var han så tam, at han sad og tiggede om at blive kælet ved indgangen til sit store flytbare og rævesikrede udebur, jeg selv havde bygget. Jeg kunne blot sætte mig ned, åbne lågen og nusse med ham. Han stak aldrig af – og nød at komme op dagligt i min fagn med poterne på min skulder og hovedet op imod min hals. Han kom også hen, når jeg kaldte på ham. Han var virkelig skøn. Han var også vild lærenem og var altid frisk på at lære noget nyt. Jeg havde i buret bygget et hus oppe ved taget, der beskyttede imod vind og vejr med en rampe ned. Det forstod han med det samme og det gik legende let. Så hvis han lige så sit snit til at fortælle mig; “nu vil jeg gerne kæles, men i læ tak”, hoppede han op i sit hus, som jeg kunne åbne fra den anden side. Så kunne vi kæle i læ – både i vind og regn.

  Så var han også god til at charmere sig ind på damerne 😉 Hunnerne fik ca. 8 kaninunger i hvert kuld.

  Bedst

  Mia

 39. Hvilken kanin bør jeg købe hvis jeg er førstegangs kaninejer, og gerne vil have en social/aktiv kanin, som gerne må kunne komme når jeg kalder?

  1. Det handler ikke om race, men om personlighed. I det tilfælde vil det være bedst at købe en voksen kanin. Nogle burkaniner som faktisk ikke har haft meget kontakt er nogle af de mest selskabelige, fordi de trænger sådan til kæl og opmærksomhed, mens andre er blevet bange for mennesker. Du vil have svært ved at vurdere det ved et besøg, hvor den måske vil være nervøs for en fremmed, der stikker hånden ind, men de fleste ejere vil fortælle dig om kaninen.

 40. Hej, jeg er usikker på om min blanding af belgisk kæmpe og fransk vædder, er drægtig…
  Den var til parring for omkring 20 dage siden mere eller mindre, men den er allerede igang med at bygge rede…
  Den blev parret med en dværgkanin, så kan det være at den er for lille?

 41. Hej jeg har en Kanin som er blandet mellem Løvehoved og Teddy og han vejer 1,6 kg er det for lidt eller for meget? Eller er han lige som han skal være? ❤️

  Mvh, Emse og kaninen Bailey😊

  1. Det lyder fornuftigt. Hvis bare han er en aktiv kanin, der har masser af muligheder for at løbe frit og han spiser fornuftigt, så skal du ikke tænke over vægten.

 42. Kan I skrive lidt om en Teddy-kanin (den blandes vist ofte med en Hermelin, men jeg kender ikke til det).

 43. Hej
  Jeg købte en kanin for ca. 2 år siden. Der stod det var en dværgvædder, men den har ligsom en slags pelsklump under hagen. Hun er også virkelig tam og kommer hen til en når man åbner lågen🐰🐰
  Kan i hjælpe mig?????

  De bedste hilsner fra Amalie

 44. Hej
  Jeg har anskaffet mig et par belgiske kæmper
  En hun og han
  Hun er ca 5 mdr gammel og han er ca 8-9 mdr gammel
  Jeg skal bruge dem til avl. Til at spise deres afkom, ikke til at sælge søde unger
  Men selvom jeg kun skal spise dem, skal de jo gerne ha det godt så længe de er her
  Jeg søger gode råd
  Lige nu har de et 4 meter langt bur med 2 m i højden så de kan strække ørerne. Der er en skillevæg med net i mellem så de kan snakke sammen uden at avle. Tror ikke de er helt gamle nok endnu.
  Vi har bygget en stor del af haven om til løbegård, hvor også hønsene går, men vi lukker dem ikke derud så meget nu her pga af vejr og kulde
  Han og hun er her for at blive, det er deres til den tid kommende unger vi vil slagte.
  Har du råd til et fornuftigt og dyrevelfærdsmæsigt forsvarligt kaninhold der?

  1. Umiddelbart er buret meget småt til så store kaniner, medmindre at det også er 4 meter i bredden? Det er jo store kaniner og for at trives, så skal de faktisk kunne løbe rundt. Så det er det, du skal gå efter. Da det er avlskaniner er der formentlig tale om at de er i et skur eller lignende? I så fald, skal du være opmærksom på, at kaniner har brug for dagslys, da de ellers kan få knogle- og tandproblemer. Så hvis du kan bygge en løbegård til deres bur, så de selv kan løbe ud og ind vil det være ret fint.

 45. Hej
  Findes racerne Continental Giants eller tysk kæmpe ( ikke tysk schecke) i Danmark eller kan man kun få dem i udlandet?
  Vi har belgisk kæmpe og vil gerne have flere store kaniner
  På forhånd tak for svar
  Venlig hilsen
  Laila

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *