↑ Tilbage til Kaniner som kæledyr

Print denne Side

Daglig pasning af kaniner

Den daglige pasning af kaniner består ikke kun af friskt vand, frisk hø/græs, grøntsager og evt. kaninpiller. Det handler også om at tjekke om kaninens afføring er i orden, om den tisser som den skal, at neglene ikke trænger til at blive klippet, og at hvis den er i fældningsperioden, at den bliver redt. 

Korrekt fodring

Det er vigtigt, at kaniner får en kost, der er tilpasset deres fysiske behov. Nogle kaniner har tendens til kalkaflejringer i blæren. Et mere og mere almindeligt fænomen. Desværre er det svært at behandle, og i Danmark vælger de fleste dyrlæger at aflive. En kost med korrekt balance mellem kalcium og fosfor kan forebygge problemerne.

Derudover har kosten også en betydning for tandproblemer samt fordøjelsen hos kaniner.

Læs mere om korrekt fodring.

Tandproblemer

Flere og flere kaniner får desværre problemer med deres tænder, hvilket gør, at de får svært ved at spise. Man kan gøre meget for at forebygge problemet ved at fodre korrekt, men nogle kanintyper har desværre anlæg for forvoksede fortænder uanset kost. Tandproblemer kan også opstå ved at kaninen har rusket for hårdt i tremmerne i buret og dermed knækket eller beskadiget en tand.

Læs mere om tandproblemer hos kaniner.

Klipning af negle

At klippe kaninens negle kan give mange kaninejere nervøse trækninger. Men det er faktisk ikke så svært, når man først har fundet teknikken. Det vigtigste er blot at undgå at klippe nerven som ligger et stykke over blodåren.

Få vejledning til hvordan du klipper kaninens negle.

Løft kaninen korrekt

Kaniner bør som udgangspunkt ikke løftes og bæres rundt på, men der kommer jo altid tidspunkter, hvor man skal have fragtet kaninen fra A til B eller tage den op for at undersøge den. Det er dog ikke ligegyldigt, hvordan man løfter en kanin.

Få vejledning til hvordan man løfter og IKKE løfter en kanin.

 

2 kommentarer

  1. Mette riber

    Hvad med grene, som mine kaniner elsker. Tørrede eller friske? Det er æblegrene. Ellers får de masser af hø og græsser ude næsten hver dag.
    V. H. Mette

    1. Kaninhåndbogen

      Friskt er altid bedst. Udover æblegrene kan du også give pilegrene og hasselgrene, de er meget populære hos kaniner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>