Vi har samlet en liste over alle de dyrlæger, som steriliserer og kastrerer kaniner. I listen indgår også dyrlæger, der anbefales af brugerne, hvis din kanin er syg. 

Der er ikke så mange kaninejere, der tager deres kaniner til dyrlægen, og derfor har mange dyrlæger ikke den samme erfaring med kaniner som de har med eksempelvis hunde og katte. En del sygdomme hos kaniner kan godt behandles af din sædvanlige dyrlæge, selvom vedkommende ikke ved så meget om kaniner, men nogle gange kan det være rart at bruge en dyrlæge med forstand på kaniner. Derfor har vi samlet denne liste.

Listen over dyrlæger indeholder både dyrlæger, der steriliserer og kastrerer kaniner, men som måske ellers ikke ved så meget om kaniner, og dyrlæger, som har en særlig interesse i kaniner.

Kender du til en dyrlæge, der ikke er på listen, så skriv det i kommentarerne, så dyrlægen kan blive tilføjet oversigten.

Kort over dyrlæger

Liste over dyrlæger der steriliserer/kastrerer kaniner
(+kaninkyndige dyrlæger)

Listen viser de dyrlæger, som både steriliserer og kastrerer kaniner. Det kan være svært at finde en dyrlæge, der steriliserer hunkaniner, og derfor er listen vigtig.

Kommentarerne i parentes til dyrlægerne er fra brugerne af Kaninhåndbogen.dk. Det er på den måde, de vurderes som “kaninkyndige” Der er altså ikke tale om holdninger, som Kaninhåndbogen.dk har valideret. Der vil altid være uenighed om en dyrlæge er god, da dyrlæger ikke er guder, der ved alt, og en gang imellem vil en kaninejer går derfra med en dårlig oplevelse. Men erfaringer fra andre kaninejere er det nærmeste, vi kommer på en brugbar liste, og det er dette listen er baseret på. At en dyrlæge ikke har nogen kommentarer siger ikke noget om, at dyrlægen ikke er god eller måske endda ikke ved en masse om kaniner. Måske er der blot ikke kommet en anbefaling til dyrlægen endnu.

Prisen for en sterilisering af kanin (som er dyrere end en kastration) varierer rigtig meget – fra 900 kr. til 2000 kr. Det er derfor en god idé at kontakte flere dyrlæger i dit område og få en snak om hvad prisen inkluderer.

Sjælland

1306 København K

 • City Dyreklinik – kastrerer og steriliserer kaniner (Rikke er meget dygtig til kaniner)

1650 København V

1870 Frederiksberg C

2000 Frederiksberg

2200 København N

2400 København NV

2450 København

2500 Valby

 • Fasanvejens Dyreklinik – steriliserer og kastrerer kaniner. (Har fokus på kaniner som indendørs fritgående kaniner)
 • Valby Dyreklinik – kastrerer og steriliserer kaniner (rutinerede og interessede i kaniner og marsvin.)

2610 Rødovre

 • Centrum Dyrehospital – kastrerer og steriliserer kaniner (Danny Meldgaard er meget vidende om kaniner)

2620 Albertslund

2630 Taastrup

2700 Brønshøj

 • Husum Dyreklinik – kastrerer og steriliserer kaniner. Tilbyder også vaccination, tandbehandling, røntgen og div sygdomsbehandlinger osv.

2740 Skovlunde

2750 Ballerup

 • Dyrlægehuset I Ballerup – kastrerer og steriliserer kaniner (ved sygdomme henviser klinikken til Centrum Dyrehospital i Rødovre).

2770 Kastrup

2820 Gentofte

2830 Virum

2850 Nærum

2870 Dyssegård

 • Vangede Dyreklinik – kastrerer og steriliserer kaniner (den ene dyrlæge er selv opdrætter af mange forskellige racekaniner og har stor erfaring og viden på feltet)

2900 Hellerup

 • Artemis – Kastrerer hankaniner, men steriliserer indtil videre ikke hunkaniner. (Meget interesseret i kaniner)

2970 Hørsholm

3070 Snekkersten

3310 Ølsted

3400 Hillerød

3500 Værløse

3460 Birkerød

 • Bistrup Dyreklinik – kastrerer og steriliserer kaniner. ( Pia Vaaben anbefales af flere kaninejere)
 • Dyreklinik Dahlgaard – kastrerer og steriliserer kaniner. (Virker til at være engagerede i kaniner).

4000 Roskilde

4070 Kirke Hyllinge

4600 Køge

4652 Hårlev

4681 Herfølge

4690 Haslev

4700 Næstved

Lolland Falster

4800 Nykøbing Falster

4930 Maribo

Fyn

5000 Odense C

 • Skibhus Dyreklinik – kastrerer og steriliserer kaniner. (Jesper Lemche har speciale i tandsygdomme, så han er god til tandkaniner. Hanne Knude Palshof interesserer sig for kaniner og er dygtig kirurg).
 • Overgades Dyreklinik – kastrerer og steriliserer kaniner.
 • Odense Dyrehospital – kastrerer og steriliserer kaniner. (Damian Strudwick fra Rugårdsvej er interesseret i kaniner)

5610 Assens


6520 Glamsbjerg

 • Dyrlægeringen – kastrerer og steriliserer kaniner. Afholder også vaccinationsdage for kaniner. Dyrlægerne Henrik Normann Andersen og Maiken Zebitz og veterinærsygeplejersken Sarah Hjorth Hansen har særlig interesse for kaniner. Veterinærsygeplejersken holder selv kaniner og deler gerne ud af sin viden. Kanindyrlægerne og sygeplejersken holder mest til på klinikken i Faaborg.

5700 Svendborg

 • Korsgade Dyreklinik – kastrerer og steriliserer kaniner, har styr på smertebehandling efterfølgende osv. (Vet. sygeplejerske Tine er kanin-nørd (både privat og professionelt) og har haft kaniner siden barnsben.)

5750 Ringe

 • Ringe Dyrehospital – kastrerer og steriliserer kaniner (Ulrik Schousboe virker til at gå op i kaniner og have viden omkring dem. Han vejleder i pasning, korrekt fodring osv.)

5792 Årslev

5800 Nyborg

 • Nyborg Dyrehospital – kastrerer og steriliserer kaniner. (Har ikke så meget erfaring med kaniner, men bruger tid på at undersøge og slå op i bøger for at finde den rette behandling.)

Jylland

6000 Kolding

 • Dyrlægehuset Kolding – kastrerer og steriliserer kaniner. (Margereta er kaninkyndig. Anbefales af andre dyrlæger i området.)

6705 Esbjerg Ø

6870 Ølgod

 • Bøllund Dyreklinik – kastrerer og steriliserer kaniner. (Dyrlægen er specialiseret i kaniner og interesserer sig for dem.)

7500 Holstebro

8220 Brabrand

 • Abild Dyreklinik – kastrerer og steriliserer kaniner. (Stor viden om kaniner.)

8260 Viby J

 • Byens Dyreklinik – kastrerer og steriliserer kaniner.
 • Århus Dyrehospital – kastrerer og steriliserer kaniner. (Lasse Hørlyck er engageret i kaniner og kompetent inden for området.)

8310 Tranbjerg

8600 Silkeborg

8800 Viborg

8840 Rødkærsbro

 • Dyrenes Læge og Øjenklinik – kastrerer hankaniner, men steriliserer ikke hukaniner (Pia Bjerre Pedersen er på listen, fordi hun er øjenpaneldyrlæge og arbejder meget med øjenlidelser hos bl.a. kaniner. Hun får mange henvisninger fra andre dyrlæger vedr. øjenproblemer hos gnavere og kaniner)

8870 Langå

9000 Aalborg

 • Dyrehospitalet 9000 – kastrerer og steriliserer kaniner. (Har venterum og operationsstuer kun til smådyr, så disse ikke udsættes for stress ved at være i rum med hunde. Dygtige inden for kaniner.)

9220 Aalborg

9260 Gistrup

9310 Vodskov

9330

9400 Nørresundby

One thought on “Liste over dyrlæger der steriliserer/kastrerer kaniner

 1. Jeg synes nedenstående klinik også burde være på listen.
  De både behandler og neutraliserer . Jeg har aldrig fået neutraliseret en kanin, men har tit fået gode råd og som jeg oplevede meget kompetente.

  Dyreklinikken Klingeberg – Klingeberg 4, 4200 Slagelse

 2. Himmelev Dyreklinik i Roskilde kastrerer og steriliserer også kaniner 🙂 Har ud over det fået god hjælp derfra når mine kaniner har været syge 🙂

 3. Vangede Dyreklinik i Søborg.
  Har både fået behandlet men kaniner for forskellige ting og fået kastreret min ene kanin uden problemer hos dem 🙂

 4. Varde Dyrehospital
  Ribegade 37
  6800 Varde

  har været oppe med vores Kanin utallige gange og de er virkelig dygtige (er min erfaring 🙂 )

 5. AniCura Rosengaardcenteret, Odense
  Fik steriliseret min hun der, og kunne mærke de havde helt styr på de særlige risici ved små dyr.
  Desuden har en konsultation ang tårekanal, igen vidste dyrlægen har hun snakkede om, og har bl.a. selv kanin.

 6. Hej, Jeg sidder og kigger på listen over dyrelæger – hvorfor er Dyreklinikken Skovlunde blevet streget ud?
  Mvh. Katja

  1. Hej. De findes stadig, men deres hjemmeside er blevet flyttet eller lukket ned, så derfor virker linket ikke. Det er det stregen betyder.

 7. Jeg vil gerne anbefale Tina Christensen hos Dyrlæge Mikkelsen i Herning. Hun kastrerer kaniner, har interesse i dem og bruger tid på at undersøge og spørge andre dyrlæger til råds for at finde den rette behandling.

 8. Dronninglund Dyrlæger
  Stationsvej 28
  9330 Dronninglund

  Vi har både steriliseringer af hunkaniner og kastreringer af hanner.
  Og så har de en elev der er meget interesseret i kaniner 😉

 9. Husum Dyreklinik
  Frederikssundsvej 326
  2700 Brønshøj
  Tlf:38287712
  http://www.husumdyreklink.dk
  E-mail:1@husumdyreklinik

  De ser rigtig mange kaniner og laver sterilisation, kastration, vaccination, tandbehandling, røntgen og div sygdomsbehandlinger osv

 10. Hej!

  Jeg har tre super dygtige kolleger i DyrlægeRingen på Fyn, som interesserer sig meget for kaniner. Det drejer sig om dyrlægerne Henrik Normann Andersen og Maiken Zebitz og veterinærsygeplejersken Sarah Hjorth Hansen.

  Dyrlægerne kastrerer og steriliserer naturligvis kaniner med de nyeste og mest skånsomme bedøvelsesmetoder og smertebehandling. Vi holder vaccinationsdage for kaniner og vores veterinærsygeplejerske interesserer sig også meget for kaninernes adfærd. Hun har selv et helt kaninparadis i sin stald og deler altid gerne ud af sin viden og erfaring.

  Kanindyrlægerne og sygeplejersken holder mest til på vores klinik i Faaborg. Se gerne vores hjemmeside her: http://www.dyrlaegeringen.dk

  Mange hilsener fra Yvonne Thomsen, aut. veterinærsygeplejerske, DyrlægeRingen.

 11. jeg kan umiddelbart ikke forstå hvorfor at Dyrklinikken vestregade og silkeborg dyrhospital figurere på listen da jeg intet kan finde om kaniner på deres hjemmeside , jeg mener at have været i alle 4 hjørner..

  1. Dyrlæger har selv skrevet ind for at komme på listen, andre er kommet til fordi andre kaninejere har anbefalet dem. Prøv evt. at kontakte dem. Hvis deres behandling har ændret sig, så må du hjertens gerne skrive det her, så de kan slettes.

 12. Hej
  Jeg har fået kastreret kanin hos evidensia faxe dyrehospital og flere gange fået god og saglig hjælp ved syge kaniner. Dem er jeg yderst trygge ved. De steriliserer også

 13. https://www.ringsteddyreklinik.dk/ bør helt klart på listen over rigtig gode kanindyrlæger. Ej at forveksle med “Centrum Dyreklinik Ringsted”, som lige har givet vores kanin en fejldiagnose, en fejlmedicinering og en overdose binyrebarkhormon. Og som i øvrigt anbefalede at aflive vores kanin, selvom det viste sig at han bare havde knækket en krone i sin ene tand. Men det ser heldigvis ud til at kanineksperten ved ringsteddyreklinik får redet vores stakkels lille ven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *